DomovNaši krajiZapeljite se s Tomosom okrog Kopra

Zapeljite se s Tomosom okrog Kopra

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Le kdo med nami se ne spomni legendarnega APN-ja, ATX-a, BT-ja in dni, ko smo se kot najstniki prav s temi mopedi podili po vasi. V soboto, 7. oktobra, boste te dni lahko podoživeli vsi ljubitelji Tomosovih mopedov. V Taverni bo namreč od 9. ure dalje potekal dogodek “S Tomosom okrog Kopra”.

Kot nam je zaupal predsednik Društva Tomos, ki je tudi organizator prireditve, Stevo Vujić, obiskovalce v soboto čaka prava motoristična poslastica. Na prireditvi bodo prisotni tudi legendarni Tomosovi piloti, kot sta slovenski voznik Zdravko Matulja in italijanski voznik Luigi Rinaldo, ki sta na Tomosovih motorjih dosegala zavidljive rezultate na ravni svetovnega kova.

Spomin na preminula voznika Tomosovih motorjev

Tomos predstavlja pomemben del življenja Mestne občine Koper, kot nam je zaupal Stevo Vujić, je “zgodba Tomosa, zgodba ljudi, ki so ustvarili tovarno sredi ničesar, zgodba ljudi, ki so imeli vizijo in hrabrost začeti z ničle in prodreti v svet, kar je danes žal skorajda nemogoče.”

Med drugim bodo počastili tudi spomin na preminula koprska voznika Rajka Picigo in Adriana Bernetiča. Na ogled bosta njuna motorja in kombinezona s katerima sta ponosno zastopala Tomosove barve.

Pozabili niso niti na otroke, saj bo prav zanje organizirana zanimiva delavnica, kjer se bodo lahko preizkusili tudi v vožnji na minimotu.

Legendarni Tomosovi dirkalniki in panoramska vožnja

Obiskovalci boste tako lahko uživali ob pogledu na legendarne Tomosove dirkalnike in Drag Race vozila Tomos. Za pravi cestni spektakel pa bo ob 11. uri zagotovo poskrbela vožnja Tomosovih dirkalnikov skozi koprske ulice. Poleg vožnje legendarnih dirkalnikov bo ob 14. uri na sporedu tudi panoramska vožnja vseh udeležencev na dveh kolesih, in sicer okrog Kopra pa vse do Pivovarne Emonec v Šalari. Organizatorji zato vse voznike pozivajo k strpni in varni vožnji.

Za odlično glasbeno podlago bodo poskrbeli Trio teci, teci, Tomos Band in Klapa Capris. Vsi Tomosovi zanesenjaki pa ste prav vljudno vabljeni tudi v Tomosov muzej v Kidričevi ulici, ki bo odprt od 9. ure dalje.

Razstava, ki odstira tančice Tomosovega delovanja

Program:

Od 7.30 do 10. ure – Zbiranje udeležencev

Od 10. do 11. ure – Priprave in ogledi Tomosovih dirkalnikov in Drag Race Tomos vozil

Od 11. – 12. ure – Vožnja Tomosovih legendarnih dirkalnikov okrog Kopra

Od 12. – 14. ure – Intervjuji z legendarnimi Tomosovimi piloti in kulturni program s skupinama Trio teci, teci ter Tomos Band

Ob 14. uri – Vožnja vseh udeležencev okrog Kopra vse do Pivovarne Emonec v Šalari

Od 17. do 20. ure – Kulturni program s Klapo Capris in skupino Trio teci, teci