DomovNaši kraji“ŽELEZNI MOŽJE”: 1.400 tekmovalcev krenilo na triatlonsko preizkušnjo

“ŽELEZNI MOŽJE”: 1.400 tekmovalcev krenilo na triatlonsko preizkušnjo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper danes gosti 1.400 tekmovalcev, ki svoje moči merijo na prvem triatlonskem polovičnem ironmanu v Sloveniji. Na startu I feel Slovenia 70.3 Slovenian Istria je bilo ob 8. uri v Kopru 1400 triatloncev iz 48 držav. Medalje bo v cilju, ki bo prav tako v Kopru, podeljevala nekdanja slovenska šampionka alpskega smučanja Tina Maze. 

Polovični ironman je sicer tekma, sestavljena iz 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21,1 kilometra teka. Slovenski prireditelji so dobili triletno licenco, v prvi izvedbi bodo nastopali le rekreativci oziroma tako imenovani tekmovalci v starostnih skupinah.

Start in cilj največjega triatlonskega dogodka v zgodovini Slovenije bosta v Kopru. Prvi tekmovalci so v vodo skočili ob 8. uri, časovni limit je osem ur in 30 minut.

Plavalni del bo potekal v Kopru, kolesarski del bo šel čez Luko Koper, Ankaran, v Italijo in nazaj v Slovenijo čez Osp, Sveti Anton, v Koper, Šmarje, Izolo in Koper. Tek bo potekal po Kopru, ob obalni cesti do Izole, po starem delu mesta in nazaj v Koper do cilja.

1400 tekmovalcev je na štartu pospremil tudi gostitelj letošnjega dogodka I feel Slovenia Ironman 70.3, župan Mestne občine Koper Boris Popovič in jim zaželel uspešno opravljeno preizkušnjo.

Sicer pa so na startnem seznamu nekateri znani Slovenci. To se legendarni triatlonci Miro Kregar, Igor Kogoj in Nataša Nakrst, nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Sloveniji Mitja Mahorič, podjetnika Dušan Olaj in Mirko Tuš …