DomovNaši krajiS kolesom do Semedele ponovno po Piranski cesti

S kolesom do Semedele ponovno po Piranski cesti

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Kolesarska steza in pešpot, ki vodi od krožišča pri tržnici ob Piranski cesti, do na novo zgrajenih rekreacijskih površin z igrišči za odbojko na mivki ob ustju Badaševice, ni nič več dotrajana in nevarna. Koprska občina jo je poleti v celoti obnovila v okviru naložbe pa uredila tudi dostopno pot z glavne ceste do novih pridobitev na tem območju. 

Poškodovana, polna lukenj in dotrajana, taka je bila kolesarska in pešpot ob Piranski cesti,  ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih povezav med starim mestnim jedrom Kopra in Semedelo. Po njej se namreč vsakodnevno peljejo številni kolesarji, zadnja leta pa jo s pridom uporabljajo tudi številni občani, ki se namesto z avtom v mesto odpravijo  peš.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Da bi bila vožnja in hoja po njej še naprej prijetna izkušnja, je Mestna občina Koper to poletje pristopila k njeni celoviti obnovi. Naložba je predvidevala odpravo poškodb in rekonstrukcijo ceste po celotni dolžini, od krožišča pri tržnici, do na novo zgrajenih rekreacijskih površin ob ustju Badaševice. Poleg tega je občina v okviru del poskrbela tudi za prestavitev dela obstoječe kolesarske poti, tik ob novih igriščih, in uredila tamkajšnjo dostopno pot z glavne ceste.