DomovNaši krajiJutri svoja vrata odpira Obrambni stolp v Glemu

Jutri svoja vrata odpira Obrambni stolp v Glemu

Naši krajiTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta petek bo svoja vrata za širšo javnost odprl obrambni stolp v Glemu, ki bo odlično prizorišče manjšim kulturnim dogodkom, namenjen pa bo tudi protokolarnim srečanjem, promociji lokalne gastronomske ponudbe in drugim vsebinam povezanih s turizmom.

Objekt kulturne dediščine, ki je na poseben način zaznamoval razvoj in zgodbo vasi Glem, je od lanskega leta v lasti Mestne občine Koper. Slednja je v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper, vaščani Glema ter drugimi akterji Mestne občine Koper pripravila načrt upravljanja in trženja objekta, ki opredeljuje tri ključna področja aktivnosti, in sicer gastronomijo, kulturo in turizem.

Foto: Jaka Ivančič

Tako bo objekt v sklopu vodenih degustacij, posebnih gastronomskih tematskih večerov in trgovinice z gastronomskimi in drugimi spominki namenjen promociji tipičnih produktov Istre in drugim s turizmom povezanih aktivnosti. Prav tako bo objekt v Glemu odlično prizorišče manjšim kulturnim dogodkom, kot so literarni večeri in glasbena srečanja, služil pa bo tudi kot razstavni prostor, ki bo obiskovalcem predstavil zgodovinski razvoj vasi in samega stolpa, kot tudi bogato zgodovino kulturne in gastronomske dediščine Istre. Objekt bo na račun imenitne lokacije in edinstvenega razgleda namenjen tudi posebnim protokolarnim srečanjem ter drugim priložnostnim dogodkom.

Notranjost utrdbe, ki bo pripovedovala zgodbo Istre, bo jutri, 26. oktobra, prvič dostopna občankam in občanom Mestne občine Koper ter njenim obiskovalkam in obiskovalcem. Slednji si bodo notranjost stolpa in njegovo ponudbo lahko ogledali v sklopu posebne prireditve s pričetkom ob 17. uri, ki jo bosta popestrili  Klapa Semikanta` in Mužika Sveti Lazar Boršt.