DomovNaši krajiKaj pa ta teden dogaja v CMK-ju?

Kaj pa ta teden dogaja v CMK-ju?

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski center mladih je od danes bogatejši za povsem novo spletno stran. Na Gregorčičevi ulici 4 se v tem tednu obetajo zanimiva predavanja, prav posebna doživetja, pa tudi na najmlajše niso pozabili. 

Center bo v nov teden zakorakal ob 18. uri s šolo namiznega tenisa in zanimivim predavanjem o različni miselnosti žensk in moških ter skrivnostih odnosov, ki prinašajo mir in radost v odnosu do partnerja, prijateljev, staršev, sodelavcev in družine.

Koprski center mladih je od danes bogatejši za povsem novo spletno stran (http://mladi-koper.si/)

V torek se lahko že v dopoldanskih urah odpravite na zmenek z delodajalci, ob 13. uri pa bodo v centru mladih potekala brezplačna psihosocialna terapevtska svetovanja. Zvečer se skupaj s KŠOK-ovci odpravite na potep po slikovitem Madagaskarju ter zaigrate partijo biljarda, kalčeta in ostalih družabnih iger.

Foto: Facebook

Sociodrama vključuje elemente improvizirane drame v kontekstu pomoči pri reševanju notranjih psihičnih konfliktov posameznikov. Gre za skupinsko uprizarjanje določenih socialnih situacij in reševanje konfliktov med skupinami ali znotraj neke obstoječe skupine. Stremi se k temu, da sta dva igralca (ali vsaj eden) vnaprej seznanjena s socialno situacijo, ki je tema predstave/igre, v katero se potem samoiniciativno in improvizacijsko vključujejo obiskovalci.

Ste za posebno gledališko doživetje?

V sredo Zavod Primorsko svetovalno središče (PRIMSS) za vas pripravlja posebno gledališko doživetje, kjer gledalci ne boste zgolj gledalci v običajnem pomenu besede, ampak po želji tudi aktivni soustvarjalci gledališkega dogajanja – Sociodrama v Kopru. Večer tudi tokrat ne bo omejen na eno samo (pravilno) pot, ampak na raziskovanje neznanega števila poti, omejenih z odkritostjo naše ustvarjalnosti in (pre)drznosti. Vnaprejšnjega scenarija ni.

V kolikor se sprašujete o smislu življenja, o tem, kako boste našli mir, ravnovesje in zadovoljstvo ne zamudite četrtkovega predavanja Sodobni človek išče dušo.

Teden se v Centru mladih Koper zaključuje z glasbeno-lutkovno predstavo za naše najmlajše. Temelj predstave Nesem sončnico na rami je uglasbena otroška poezija Srečka Kosovela, ki jo je skupaj z moldavskim violončelistom Martinom Neago uglasbila, posnela in izdala kot glasbeno ploščo lutkarica in glasbenica Nika Solce. Glasba je nadgrajena z lutkovno animacijo in pripovedovanjem zgodb, v katerih oživijo pravljični liki iz Kosovelove poezije za otroke. Predstava razgrinja celo paleto občutij, pretanjenih opisov narave in ljubezni do živali in človeka. Otroke vabi k čudenju, jih skuša raznežiti in razigrati ter jih zazibati z ritmi čudovite in premalo znane otroške Kosovelove poezije.

Se vidimo v Centru mladih Koper!