DomovNaši krajiKam ta teden?

Kam ta teden?

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru bo ta teden potekal cikel dogodkov, kjer se bodo na različnih lokacijah prepletali šport, kultura, glasba in umetnost. Če še ne veste, kam ta teden, vam v nadaljevanju ponujamo pregled nekaterih prireditev, ki bodo v tem tednu zaznamovale mesto.

Od 2. do 7. julija bo Koper prizorišče evropskega rokometnega festivala Eurofest, kjer se bodo rokometaši in rokometašice iz 20 držav potegovali za osvojitev zlatega priznanja. Za ljubitelje vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti bo Active Koper odprt vse dni v juliju.

Zadružni dom Sveti Anton bo danes ob 19. ure dalje rezerviran za prepevanje partizanskih in borbenih pesmi z Marjetko Popovski ob spremljavi kitare, skupine glasbenikov, pevcev, recitatorjev in gostov.

Poskrbljeno bo tudi za zabavo najmlajših. 4. julija se začenja 17. Alpe Adria PUF festival, ki bo z uličnimi lutkarskimi predstavami obogatil prizorišča po mestu. Družinsko gledališče Kolenc bo jutri predstavilo Otroški poletni gledališki vrtiljak, ki bo najmlajše od julija do avgusta enkrat tedensko zavrtel in popeljal v poletno pravljično doživetje.

Z razstavo Čar lesa v petek, 5. julija, ob 12. uri v Armeriji želi organizator potrošnike ozaveščati o trajnostnem vidiku rabe lesa, promociji predelave in rabe lesnih izdelkov.

V soboto, 6. julija, bo Šmarje zaznamovala Bela Instrijana, kjer boste lahko na stojnicah okušali tipične istrske jedi, vina in ocenjevali tri izbrane malvazije, ki se bodo potegovale za naziv Bela Istrijana 2019.

Marezige bodo 5. in 6. julija prizorišče festivala big bendov MareziJazz, kjer bodo za glasbeno razvajanje poskrbeli džezovski orkestri iz Slovenije in tujine.

Nepozabno dogodivščino obljublja tudi prireditev Homo na plac, ki bo skozi igro prikazala istrsko trgovanje in prodajo izdelkov na tržnici, kakor so to počeli v preteklosti.