DomovNaši krajiKam za vikend?

Kam za vikend?

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi ta konec tedna vam destinacija Koper nudi več možnosti za zabavo.

Nocoj, v petek, 25. januarja, se v Kubed vrača rock. Ob 21. uri bodo v vaški dvorani s skupino Why not?! proslavili 10. obletnico delovanja, gostji večera pa bosta skupini De peachkiss in Bebin sladoled. Vstop na dogodek je prost.

Nocoj bo slavnostno tudi v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, kjer bodo razglasili zmagovalce natečajev Mestne občine Koper za Županovo vino in oljčno olje, medtem ko bo v Gledališču Koper nocoj ob 20. uri na sporedu komedija Norčije v spalnicah.

Jutri, v soboto, 26. januarja, ste ob 10. uri vabljeni v Hišo kulture v Sv. Anton, kjer vas čaka pravljična sobota z dogodkom Mamice pripovedujejo. Jutri zvečer vas v Taverni čaka še eden v nizu koncertov pod okriljem Postfest-a. Ob 20. uri bodo pod oboki Taverne nastopili Zucchero celebration band. Vstop na koncert je prost.

Jutri se splača zapeljati tudi do Gračišča, kjer bo vaški dvorani ob 19. uri koncert klap “Zakantajmo a’capella”. Nastopile bodo: klapa Gallus iz Ljubljane, klapa Semikantá, klapa Capris, Kraška klapa in ženska klapa Fritule.

V protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega pa bo jutri ob 20. uri dogodek Nekaj podobnega nasmehu – Poklon Fabriziu De Andrèju, ki ga organizira Skupnost Italijanov Santorio Santorio Koper. Koncert FAB Ensemble je petčlanska zasedba, ki je nastala leta 2002. Člane skupine druži ljubezen do legendarnega italijanskega kantavtorja Fabrizia De Andrèja, poeta revolucije, pesnika razžaljenih in ponižanih, ki brez dvoma predstavlja enega najpomembnejših kamnov v mozaiku italijanske avtorske glasbe. Namen zasedbe je oživitev kantavtorjevih pesmi, v lastni priredbi, v njihovi prvinski poetiki in pomenu.

V dvorani Sv. Frančiška Asiškega bo pestro tudi v nedeljo. Ob 17. uri bo namreč na programu dogodek Sveti Sava v Ćirilandiji, ki ga organizira Akademsko kulturno-umetniško društvo Kolo.

Sicer pa lahko do vključno 11. februarja obiščete tudi koprsko drsališče ob morju in osrednji del Čudolandije. Več o dogodkih na www.koper.si in Facebook strani Visit Koper.