DomovNaši krajiKoncertno in gledališko skozi januar

Koncertno in gledališko skozi januar

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Januarsko dogajanje v slovenski Istri bodo zaznamovali predvsem koncerti in gledališke predstave.

V destinaciji Koper se bo razgibano dogajanje nadaljevalo vse do začetka februarja. Do vključno 10. februarja bo namreč obratovalo drsališče ob morju, ki ga bo med vikendi pospremila gostinska ponudba v bližnjih hiškah, ob sobotah pa bo za zabavo poskrbel PostFest. Gre za niz petih sobotnih brezplačnih koncertov v koprski Taverni, ki vas zagotovo ne bodo pustili ravnodušne. To soboto, 12. januarja, bodo nastopili  Queen tribute – 6pence, prihodnji teden (19. januarja) Šank Rock, 26. januarja Zucchero Celebration Band, v začetku februarja pa še Easy in Friends (2.2.) ter Pop Design (9.2.).

To soboto, 12. januarja, zvečer ste vabljeni tudi v Tartinijevo gledališče Piran na komedijo Koroškega deželnega teatra Norci,  medtem ko bo v portoroškem Avditoriju v soboto dopoldne gledališka predstava za otroke: Ljubljanski zmaj – za prijatelje Franci. To soboto, 12. januarja, bo zanimivo tudi v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, kjer bo prireditev Osebnost Primorske. To nedeljo, 13. januarja, pa ste vabljeni v Gledališče Koper na Novoletni koncert Obalnega komornega orkestra z gosti.

V Avditoriju vas 26. januarja čaka gledališki koncert Prekleti kadilci. (FOTO: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana).

V znamenju koncertov in gledališča

Tudi drugo polovico meseca bo zaznamovalo predvsem koncertno in gledališko dogajanje. V petek, 18. januarja bo v portoroškem Avditoriju koncert Orkestra slovenske vojske ob 70. obletnici Glasbene šole Koper, v soboto, 19. januarja, pa bo v Kulturnem domu Izola tradicionalni koncert Moškega pihalnega orkestra Izola.

Z gledališčem se boste lahko razvajali tudi v petek, 18. januarja, ko bo v Kulturnem domu Izola gledališka predstava Ljubezen na predzadnji pogled.

  1. januarja bo v portoroškem Avditoriju gledališki koncert Svetlane Makarovič v izvedbi SNG Drama Ljubljana Prekleti kadilci, 30. januarja pa bodo v Avditoriju uprizorili glasbeno komedijo Menopavza v izvedbi Špas teatra.

Dogajalo se bo tudi na podeželju Mestne občine Koper, tako bo 25. januarja v Kubedu 10. obletnica Why not?, 26. januarja pa bo v Gračišču Koncert klap.

MOPZ Izola bo nastopil v soboto, 19. januarja. (FOTO: CKŠP Izola)