DomovNaši krajiŽupan se je sestal s predsedniki krajevnih skupnosti

Župan se je sestal s predsedniki krajevnih skupnosti

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so se v Pretorski palači v Kopru na pobudo župana Mestne občine Koper Aleša Bržana sestali predsedniki krajevnih skupnosti koprske občine. Srečanje je bilo odlična priložnost, da se na novo izvoljeno vodstvo krajevnih skupnosti seznani z delovanjem občinske uprave in nalogami, ki jih bodo v prihodnjem štiriletnem obdobju opravljali.  

Poleg župana so se sestanka udeležili tudi vodje posameznih uradov koprske občine, saj je bil namen včerajšnjega snidenja tudi ta, da se na novo izvoljeni predsedniki krajevnih skupnosti predstavijo in seznanijo z vodstvom Mestne občine Koper. Uvodoma je zbrane nagovoril koprski župan Aleš Bržan in jim najprej čestital za izvolitev na novo funkcijo, nato pa jih seznanil s postopki in terminskim načrtom priprave občinskega proračuna za leto 2019. Predlog proračuna je že v pripravi, zato je predsednike pozval, naj svoje predloge in prioritete, ki so podlaga za pripravo načrta razvojnih programov, kot tudi finančne načrte čim prej posredujejo pristojnim službam, saj bo le na ta način mogoče sprejeti proračun, prilagojen željam in potrebam posameznih krajevnih skupnosti.

Vodja službe za krajevne skupnosti koprske občine Zdenko Ferletič jim je nato na kratko predstavil delovanje krajevnih skupnosti, njihovo specifiko ter jih seznanil z nalogami in pristojnostmi, ki jih te imajo, vodja urada za finance in računovodstvo Vilma Milunovič pa jim je predstavila postopek priprave proračuna.