DomovNaši krajiKoper dobiva magično podobo

Koper dobiva magično podobo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh dneh končujejo s postavljanjem praznične razsvetljave po mestu, zjutraj so na Titov trg pripeljali tudi novoletno drevo. Koper bo v soju prazničnih luči zasijal v petek, 2. decembra. 

Do začetka Magičnega decembra nas loči le še nekaj dni. V petek, 2. decembra, ob 17. uri bodo otroški pevski zbori osnovnih šol Mestne občine Koper, Miklavž in Anika Horvat na Titovem trgu s prireditvijo Prižgimo novoletne luči in Miklavževim sejmom prižgali praznično razsvetljavo in s tem simbolično odprli vrata Magičnega decembra. Podobno kot minula leta bodo Koper tudi letos krasili okraski v obliki sonc, polsonc, ledenih jelk in snežink, svetlobnih obokov z zvezdo, mesto bodo poleg tega razsvetljevali tudi posebni reflektorji in strobo žarnice, ledeni šopki, padajoči dež in drugi.

dig
Verdijeva ulica bo zaživela v družbi snežink. Foto: ekoper.si

Koper bo tako krasilo skoraj šest kilometrov svetlobnih verig in zaves z različnimi efekti ter več kot 200 novoletnih elementov.

Zjutraj so na Titov trg iz kočevskih gozdov pripeljali tudi drevo, ki je letos visoko kar 14 metrov. Novoletno drevo, ki bo tudi letos krasilo Titov trg, bodo v naslednjih dneh okrasili z lučkami.

V objemu magičnosti

V sklopu Magičnega decembra bo v Kopru med 10. decembrom in 8. januarjem zaživelo tudi drsališče, ob katerem bo poleg hišk z gostinsko ponudbo tudi pestro dogajanje. Skozi ves mesec se bodo zvrstili pevski in plesni nastopi, ure pravljic, delavnice ter drugi dogodki, ki bodo prazničnemu vzdušju v mestu dali piko na i. Med slednjimi velja kot novost izpostaviti dva večerna nedeljska magična pohoda; prvi bo v nedeljo, 11. decembra, drugi pa v nedeljo, 18. decembra. Oba se bosta začela ob 18. uri na Titovem trgu, kjer se bo pohod tudi zaključil. *

Letošnji december v znamenju magičnosti