DomovNaši krajiNatečaj ni prinesel ustrezne rešitve za ureditev Brola

Natečaj ni prinesel ustrezne rešitve za ureditev Brola

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Javni natečaj, s katerim si je občina prizadevala poiskati strokovno najprimernejšo rešitev za ureditev trga Brolo v Kopru, ni uspel. Strokovna ocenjevalna komisija je od sedmih prejetih vlog v ocenjevanje uvrstila zgolj eno idejno rešitev, ki pa »ne ustreza pričakovanjem naročnika«. Ostalih šest rešitev je bilo zaradi kršitve načela anonimnosti iz ocenjevanja izločenih.

75192340
Foto: panoramio.com

Naj spomnimo, da je občina prek javnega natečaja iskala izvirne, sodobne in uporabne programske rešitve za čim boljšo izrabo odprtih javnih površin trga Brolo. Predlagane rešitve naj bi obenem vsebovale tudi zamisli, kako trg povezati z ožjo in širšo okolico ter optimalno prometno zasnovo tega območja.

Na razpis je prispelo sedem elaboratov, ki jih je pregledala ocenjevalna komisija. Ta se je sestala šestkrat, v zaključnem poročilu pa zapisala, da je bila ob pregledu priloženih prenosnih medijev (CD) pri šestih sodelujočih ugotovljena kršitev načela anonimnosti. Gre za načelo, določeno v natečajnih pogojih, ki pravi, da je potrebno anonimnost zagotoviti tudi na datotekah, priloženih na CD-jih.

»Vsako navajanje imen, priimkov ali nazivov, tudi fiktivnih, pomeni kršenje anonimnosti,« so zapisali in šest elaboratov ob prvem pregledu izločili, enega pa sprejeli v nadaljnje ocenjevanje. Po natančni proučitvi je komisija ugotovila, da predlagana rešitev ne predstavlja presežka pri ureditvi zahtevnega območja trga Brolo ter da ne dosega v celoti  pričakovanj in meril natečajnega gradiva, zaradi česar natečajnemu elaboratu ni podelila nagrade, dobil pa bo 1000 evrov odškodnine. *