DomovNaši krajiKoper je vstopil v Magični december

Koper je vstopil v Magični december

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Z odprtjem drsališča na Titovem trgu in bogatim spremljevalnim programom se je začel Magični december v Kopru.

Popoldansko odprtje drsališča na enemu najlepših trgov v Sloveniji je popestril nastop drsalcev Drsalnega kluba Kranj, ki so pričarali pravo senzacijo na ledu. Odprtja se je v imenu Mestne občine Koper udeležil podžupan Peter Bolčič, ki je številčnemu občinstvu, ki se je zbralo na trgu zaželel prijeten in sproščen december. Istočasno so v mestu simbolično prižgali tudi praznično razsvetljavo.

Razgibano dogajanje do 7. januarja

Sicer pa ponudbo drsališča na trgu dopolnjuje šest hišk s praznično gostinsko ponudbo, med katero ne manjkajo kuhano vino, čaj, vroča čokolada, palačinke in druge praznične dobrote. Prav tako bo razgibano dogajanje na trgu vse do 7. januarja bogatil raznolik spremljevalni program, ki ga bo tudi letos pomagalo soustvarjati približno 20 kulturnih društev in drugih organizacij Mestne občine Koper.  Tako bodo vsak dan na programu brezplačni pevski in plesni nastopi, med vikendom pa tudi kreativne delavnice in gledališke predstave za otroke, medtem ko bodo petki zvečer rezervirani za Disco na ledu v organizaciji Radia Capris, ki je tudi letošnji medijski pokrovitelj dogodka. Ob sredah med 17. in 18. uro bodo na programu brezplačne drsalne urice z AS-om, saj je Adriatic Slovenica poleg Trgo ABC in Marjetice Koper eden od pokroviteljev Magičnega decembra.

Sicer pa cene drsanja ostajajo simbolične. Tudi letos bo za enourno drsanje treba odšteti 1 evro, 1 evro pa za izposojo drsalk. Podroben program Magičnega decembra, cenik in urnik drsanja je dostopen na www.magicnidecember.si.

Današnji začetek Magičnega decembra je popestril tudi nastop avtorice in pevke Branke Božič in večerni akustični koncert pevke Lee Sirk ter koncert En Big band-a v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega. Vse do zgodnjih jutranjih ur pa se lahko zabavate na drsališču, kjer bodo od 22. ure dalje pripravili Diso na ledu v znamenje glasbe 90-ih.