DomovNaši krajiV pričakovanju Miklavža in Miklavževega sejma

V pričakovanju Miklavža in Miklavževega sejma

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V sredo se v Kopru začenja Miklavžev sejem, v Taverni pa bodo pripravili Miklavževanje za otroke. 

Bogato dogajanje Magičnega decembra v Kopru se nadaljuje. Nocoj nas na Titovem trgu čaka koncert mladih glasbenikov O.K. Junior, jutri ob 18. uri bodo v Kavarni Loggia odprli Razstavo dobrodelnih unikatnih novoletnih okraskov, čemur bo sledil koncert 8 energy na Titovem trgu. V sredo zvečer pa bo na Titovem trgu nastop MoPZ Lopar.

Med sredo, 6. in nedeljo, 10. decembrom, pa bo na trgu nasproti koprske tržnice (med Kavarno Triglav in Čajnico Vanilla) zaživel tudi Miklavžev sejem. Na več kot 20 stojnicah boste lahko izbirali med lesenimi unikatnimi izdelki, voščilnicami, nakitom, umetniško keramiko, knjigami, pripomočki za peko sladic in celo hrano oziroma priboljški za vaše male štirinožne prijatelje. Prav tako boste med ponudbo na sejmu našli mesnine, vino, likerje, suho sadje, ikebane, aromatizirano sol in še marsikaj zanimivega, s čimer si boste olajšali skrbi pri nakupu prazničnih daril.

Več o programu Magičnega decembra, ceniku in urniku drsališča na www.magicnidecember.si.

Manjkala pa ne bo niti praznična gostinska ponudba, tako se boste lahko posladkali s prazničnimi piškoti, palačinkami, sladkorno peno in drugimi dobrotami ter se pogreli s toplim čajem, kuhanim vinom, vročo čokolado in drugimi toplimi napitki. Praznične stojnice boste tako lahko med sredo in nedeljo obiskali vsak dan med 10. in 20. uro, vse dni pa  bo v času sejma v Kopru tudi Miklavž. Slednji bo v Koper prispel v sredo, 6. decembra, ob 17. uri, ko bo v Taverni Miklavževanje za otroke, ki ga bodo popestrili pevski nastopi otroških pevskih zborov koprskih osnovnih šol. Ostale dni (med četrtkom in nedeljo) pa se bodo najmlajši z Miklavžem lahko fotografirali in družili ob 17. uri na Miklavževem sejmu, medtem ko bo vse dni sejma ob 17.30 na programu tudi branje pravljic s knjigarno Libris.

Med dogajanjem v tem tednu velja izpostaviti še četrtkov večerni nastop ženske vokalne skupine Dekleta s Škofij na Titovem trgu, petkov večerni koncert na Titovem trgu, na katerem bosta nastopila Easy&Yan Baray, čemur bo sledil Caprisov Disco na ledu, sobotni večerni koncert Pihalnega orkestra Marezige v družbi Mažoret Koper in mladih pevcev pod vodstvom Lee Sirk na Titovem trgu ter nedeljski Magični pohod z lučkami po Kopru in večerni plesni nastop skupine Colorado Country Line Dance.