DomovNaši krajiKoper v znamenju športne prireditve Triatlon za pokal Istre

Koper v znamenju športne prireditve Triatlon za pokal Istre

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 1. junija 2019, je dogajanje v Kopru popestrila športno-rekreativna prireditev Triatlon za pokal Istre 2019, tokrat že v deveti izvedbi.

Organizatorji dogodka, športno društvo 3Šport, so poudarili, da je triatlon primeren za vse rekreativne športnike, ki jim preplavati 300 metrov, prekolesariti 10 kilometrov in preteči dva kilometra ne predstavlja večjega izziva. Bolj ekstremni športniki so lahko udeležili olimpik triatlona. Tako se je približno 400 tekmovalcev lahko preizkusilo v različnih disciplinah, od tistih, ki so se odvijali v morju, do tistih na kopnem.

Organizacija dogodka je zahtevala spremembo prometnega in parkirnega režima v Kopru. Kljub temu je prireditev privabila številne obiskovalce iz različnih krajev, ki so se dogodka lahko udeležili brezplačno. Poskrbljeno je bilo za prijetno druženje, prizorišče dogajanja pa so popestrile ponudbe na stojnicah in kulinarični Istrski kotiček.

V absolutni razvrstitvi v moški konkurenci je zmagal Italijan Alessandro Cociani (BoramultisporTrieste), drugo mesto je dosegel Jure Gorinšek (Triatlon klub 3KM), tretje pa Borut Poljanšek (3K Šport). Absolutno v ženski konkurenci je zmagala Jana Jakša (3K Šport), drugo mesto je zasedla Italijanka Jacklin De Marchi (Polisportiva Fossaltina), tretje pa Karmen Kompara (TK Eklimas Ajdovščina). Medalje najboljšim sta podelila podžupanja Jasna Softić in podžupan Patrik Peroša. Rezultate posameznih disciplin si lahko ogledate na povezavi http://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=3683&tip=B

Triatlon za pokal Istre 2019 je tako predstavljal priložnost za vsakogar, ki se je želel preveriti in dokazati v različnih športnih disciplinah.