DomovNaši krajiKoprska dobra praksa se bo predstavila tudi v Slovenj Gradcu

Koprska dobra praksa se bo predstavila tudi v Slovenj Gradcu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru spodbujanja modela TCM (Town Center Management), kjer trgovci in gostinci iz mestnega jedra sodelujejo z občinsko upravo pri managementu mestnega središča, bosta Zavod Koper Otok in Mestna občina Koper izvedla izobraževanje in delavnico na to temo tudi v Slovenj Gradcu.

S finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in javne agencije SPIRIT Slovenija, ki sta prepoznala potencial pristopa TCM oziroma managementa mestnih središč, Zavod Koper Otok v sodelovanju z Mestno občino Koper izvaja izobraževanja in delavnice na to temo. Cilj je spodbuditi povezovanje med ponudniki iz mestnih središč ter njihovo sodelovanje z občinskimi upravami. Po uspešno izvedenih delavnicah v Kranju, Črnomlju in Škofji Loki, bo naslednji dogodek potekal v Slovenj Gradcu, 15. septembra 2016. Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa je potrebna prijava na elektronski naslov marija.lah@slovenjgradec.si do 13. septembra 2016.

delavnice

Na delavnici bo predstavljen razvoj koncepta TCM, predvsem pa primeri dobrih praks managementa mestnih središč iz tujine in Slovenije. Med drugim bo izpostavljen koprski model sodelovanja med Zavodom Koper Otok, ki združuje 55 podjetij iz mestnega središča, in Mestno občino Koper ter številni dosežki in skupne aktivnosti. *