DomovNaši krajiKoprska občina ponovno prodaja svoje nepremičnine

Koprska občina ponovno prodaja svoje nepremičnine

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi na tokratni javni dražbi nepremičnin, na katero je Mestna občina Koper uvrstila kar 62 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov, je kar nekaj takih, ki bi utegnile pritegniti več pozornosti. Javna dražba bo danes, 22. novembra, ob 13. uri v prostorih koprske občine.

Kostabona1
Foto: arhiv ekoper.si

Na seznamu nepremičnin, za katere bi lahko občina na dražbi iztržila nekaj manj kot 6,9 milijona evrov (brez davka), je ponovno nekdanji objekt Policijske uprave Koper s pripadajočim zemljiščem na Ulici 15. maja. Izklicna cena za dobrih 4 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče z objektom, katerega notranjost je v celoti urejena in primerna za upravno stavbo, znaša dober milijon evrov brez davka. Nepremičnina se nahaja na odlični lokaciji, le streljaj od mestnega jedra, v razvijajoči se obrtno-poslovni coni.

Na tokratno dražbo je ponovno uvrščenih tudi 10 hektarjev zemljišč na območju Sermina, namenjenih proizvodni dejavnosti, katerih vrednost znaša 1,4 milijona evrov, na seznamu nepremičnin pa je tudi večja gradbena parcela na območju GORC Sermin v velikosti nekaj manj kot 4500 kvadratnih metrov, ki se bo prodajala za izklicno ceno 270 tisoč evrov.

drazba

Tudi tokrat največji delež ponujenih nepremičnin predstavljajo gradbene parcele. Mestna občina Koper še vedno išče kupca za več nepremičnin na izvrstnih lokacijah na območju Kolombana (od zaporedne številke 26 do 32). Parcele so različnih velikosti, izklicna cena najdražje parcele na tem območju, ki meri dobrih 1350 kvadratnih metrov, je nekaj več kot 114 tisoč evrov.

Naprodaj je tudi več gradbenih parcel na območju Nad Dolinsko (od zaporedne številke 39 do 50), in sicer v neposredni bližini hipermarketa v Šalari, ki so v povprečju velike od 830 do 920 kvadratnih metrov, njihove cene pa so okoli 80 tisoč evrov. Mestna občina Koper si na tokratni dražbi obeta najti tudi kupca za več nezazidanih stavbnih zemljišč v Dekanih (od zaporedne številke 12 do 18) v velikosti okrog tisoč kvadratnih metrov, za katere bo potrebno odšteti od 50 tisoč evrov pa vse tja do nekaj več kot 90 tisoč evrov.

Naprodaj je tudi več nezazidanih stavbnih zemljišč v Hrvatinih ter gradbene parcele v Šmarjah, na Pomjanu, v Elerjih, Bošamarinu in Vanganelu, za kupce bi bil lahko zanimiv tudi poslovni prostor v Volaričevi ulici v Kopru, nekdanji Press Klub, v velikosti 54 kvadratnih metrov, za katerega želi občina iztržiti vsaj 57 tisoč evrov, kot tudi stanovanjski in nestanovanjski objekt ter poslovni prostor na Kačji ulici 1 v mestnem središču, katerih skupna vrednost znaša nekaj manj kot 190 tisoč evrov. Občina bo poleg tega iskala tudi kupca za dobrih 35 kvadratnih metrov velik poslovni prostor v Soški ulici, za katerega želi iztržiti nekaj manj kot 50 tisoč evrov, in majhno skladišče (manj kot 4 kvadratne metre) na Verdijevi ulici v Kopru, katerega izklicna cena znaša dobrih 4 tisoč evrov.

Seznam nepremičnin, ki jih bo Mestna občina Koper prodajala na javni dražbi, in informacije o velikosti, ceni in značilnostih posameznih enot, si lahko ogledate tukaj. *