DomovNaši krajiKoprski Beli obroč v novih prostorih

Koprski Beli obroč v novih prostorih

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska enota društva Beli obroč od včeraj dalje domuje v novih prostorih, in sicer na naslovu Gortanov trg 15. Novo pridobitev je s svojim obiskom počastila tudi varuhinja človekovih pravic v RS Vlasta Nussdorfer, nekdanja ustanoviteljica in prva predsednica društva Beli obroč Slovenije.

Otvoritvi novih prostorov so prisostvovali tudi vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj MOK, Timotej Pirjevec, predstavniki in strokovni sodelavci v društvu in nekateri občinski svetniki.

Društvo, ki pomaga tistim žrtvam, ki niso več pripravljene trpeti nasilja in molčati o njem v nedogled, v slovenskem prostoru deluje že od leta 2003.  »Po zaslugi društva vsaka žrtev ve, da nekje najde izhod in da lahko računa na tako pravno kot psihično in finančno pomoč. Veseli me, da je danes društvo dobilo svoje nove prostore v centru Kopra,« je poudarila Nussdorferjeva.

Kot je dejal vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj MOK, Timotej Pirjevec se »v Kopru danes lahko o nasilju odkrito pogovarjamo, kar pripomore k ozaveščanju in posledično tudi reševanju problematike nasilja.« Ob tem je društvu izrekel dobrodošlico in jim obenem zaželel, da bi imeli čim manj uporabnikov.

Enota Belega obroča na Gortanovem trgu 15 v Kopru bo odprta vsak delovni dan od 8. do 16. ure. Pokličete pa jih lahko tudi na 040 699 613 oziroma pišete na beliobroc.kp@gmail.com.