DomovNaši krajiStadion Bonifika julija gosti velik dobrodelni nogometni spektakel

Stadion Bonifika julija gosti velik dobrodelni nogometni spektakel

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 7. julija, ob 10.uri, bo stadion Bonifika v Kopru gostil prav poseben nogometni spektakel, na katerem bodo namesto profesionalnih nogometašev drese oblekli znani glasbeniki, športniki in drugi predstavniki slovenske in svetovne estrade. Na zelenici se bosta namreč pomerili reprezentanca estradnikov Slovenije in Star Team Monaco, dogodek pa bo imel tudi dobrodelno noto – del sredstev od prodanih kart bo namenjen fundaciji Stars for the Children, ki jo je ustanovil princ Albert Monaški, kot tudi projektu Botrstvo, Zveza prijateljev mladine Ljubljana-Moste pa bo nekaj otrok in njihovih družinskih članov pripeljala na ogled tekme.

V ekipi Star Team Monaco se bodo med drugimi pomerili: Kristian Ghedina, znan italijanski smučar in avtomobilski dirkač, Sebastien Frey, nekdanji nogometaš Internazionale Milano FC, Andrea Caldarelli, voznik dirkalnega vozila, Massimiliano Blardone, nekdanji italijanski smučar, Jure Košir, nekdanji slovenski smučar in Everson Pereira Da Silva, upokojeni brazilski nogometaš. S slovenske strani bodo nogometne trike pokazali Jože Potrebuješ, Omar Naber, Vili Resnik, Dejan Vunjak in Dejan Zupan, član ansambla Saše Avsenika, ter mnogi drugi.

V ekipi Star Team Monaco se bodo med drugimi pomeril Kristian Ghedina, znan italijanski smučar in avtomobilski dirkač.
V Kopru bo na zelenici zaigral tudi Sebastien Frey, nekdanji nogometaš – vratar Internazionale Milano FC.

Dobrodelna nogometna tekma bo poleg tega priložnost za obeležitev 30. let glasbenega ustvarjanja priznanega slovenskega harmonikaša Denisa Novata, ki se lahko pohvali z naslovom absolutnega svetovnega prvaka v igranju na diatonično harmoniko. Novato je po rodu Slovenec, rojen v zamejstvu, v vasi blizu Trsta, v tem mestu pa prebiva še danes.

V reprezentanci estradnikov Slovenije bo domače barve zastopal tudi nekdanji slovenski smučar Jure Košir.

V svoji bogati karieri je nanizal mnogo glasbenih uspehov, kot posebnost pa izpostavi igranje papežu Frančišku. Tesno sodeluje s fundacijo Stars for the Children, ki jo je ustanovil princ Albert Monaški, zanj je že večkrat poprijel za inštrument in mu pokazal svoje veščine, obenem pa je v dolgih letih delovanja nastopal po vsem svetu, srečal mnogo znanih obrazov in jih navdušil s svojo virtuoznostjo.Ker ima Slovenija v njegovem srcu posebno mesto, se je odločil častitljivo obletnico proslaviti prav na slovenskih tleh. Kot je povedal, si je Koper izbral zato, ker je Bonifika odlično prizorišče za tovrstne dogodke, obenem pa je bil župan Mestne občine Koper Boris Popovič pripravljen podpreti dobrodelni projekt. Goste iz Monaka po končanem nogometu čaka druženje v Portorožu, kar pomeni, da bodo lahko v okviru dogodka spoznali in okusili čare celotne slovenske obale.