DomovNaši krajiKoprski študentski center odprl svoja vrata

Koprski študentski center odprl svoja vrata

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentje Univerze na Primorskem so v novem študijskem letu bogatejši za povsem nov in prostoren  študentski center, ki se nahaja na Čevljarski ulici.

Foto: ekoper.si
Foto: ekoper.si

Študentska organizacija Univerze na Primorskem je za poslovni prostor v velikosti 1300 kvadratnih metrov odštela približno 500.000 evrov, približno 300.000 evrov pa so porabili za obnovo.

šoup4
Foto: ekoper.si

Gradbena dela so se pričela že februarja, prvi študentje pa so v prostore vstopili z novim študijskim letom. Kot so nam pojasnili na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem, bo uradno odprtje povsem prenovljenega študentskega središča 17. novembra, na svetovni dan študentov. To je dan, ki simbolizira študentska prizadevanja po vsem svetu, zato se v tem duhu odpira tudi študentsko središče v osrčju mestnega jedra Kopra in neposredni bližini fakultet. Glavni namen prostora je, da študent dobi na enem mestu vse potrebno za študij in ostale dejavnosti, ki spadajo k študentskemu življenju.

Vse za študente pod eno streho

Poleg sedeža Študentske organizacije Univerze na Primorskem se v centru nahaja tudi točka subvencionirane študentske prehrane, čitalnica z dostopom do interneta, prireditveni prostor in študentski servis. V kratkem bo svoje prostore v centru dobila tudi turistična agencija, v sodelovanju z Univerzo na Primorskem pa bo zaživela še vpisna služba, karierni center, center za razvoj in prenos znanja in univerzitetni inkubator. Prvič od ustanovitve primorske univerze je svojo pisarno dobil tudi Študentski svet Univerze na Primorskem.

V študentski organizaciji si želijo, da bodo novi prostori postali stičišče študentov in alternativa gostinskim lokalom pri preživljanju prostega časa. *

Začetek oktobra v Kopru novo študentsko središče