DomovNaši krajiKoprski župan obiskal Buzet

Koprski župan obiskal Buzet

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj, 5. aprila, sta se v Buzetu prvič uradno sestala župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in župan Občine Buzet Siniša Zulić ter postavila temelje nadaljnjemu uspešnemu sodelovanju.   

Na obisku v Buzetu sta koprskega župana spremljala tudi podžupanja Jasna Softić in direktor Rižanskega vodovoda Koper Martin Pregelj, delegaciji pa so se v prostorih občine Buzet pridružili še buzetska podžupanja Ana Pernić in predsednik mestnega sveta občine Buzet Dejan Jakac.

Uvodoma je Zulić predstavil dosedanje sodelovanje med občinama, ki ju družita dolgoletno prijateljstvo in pristni medsebojni odnosi: »Občina Koper je bila od nekdaj za vzor na številnih področjih, je pa tudi prijateljska občina in dobrodošla podpora pri realizaciji najrazličnejših projektov. Seveda nas najbolj povezuje projekt zagotavljanja vodooskrbe, ki je bila tudi ena od ključnih tem srečanja. Vesel sem tudi sodelovanja med obrtniki, gasilskimi društvi, domovi za starejše občane in šolami, kot tudi vseh manjših projektov, ki smo jih skupaj realizirali v okviru evropskih razpisov«. Izpostavil je tudi uspešno zgodbo oljčnega olja Istre, ki je plod dolgoletnega sodelovanja med hrvaško in slovensko Istro ter oljkarji, ter izrazil željo, da bi se ta dobra praksa prenesla tudi na druga področja.

Da občini dobro sodelujeta in uspešno gojita medsebojne odnose je potrdil tudi koprski župan Aleš Bržan, ki si želi, da bi bilo konkretnih projektov in možnosti sodelovanja v prihodnje še več. Ne samo na področju pridobivanja nepovratnih evropskih sredstev, ampak tudi na področju turizma, gospodarstva, izobraževanja in kulture.

Ob tej priložnosti so se sestali tudi z direktorjem Istarskega vodovoda Mladenom Nežićem, ki jim je predstavil delovanje vodovoda in jih popeljal na krajši ogled vodarne. Kot je povedal, sta istrski in rižanski vodovod v preteklih letih dobro sodelovala, še zlasti v poletnem času, ko Istarski vodovod z vodo oskrbuje tudi velik del slovenske Istre.