DomovNaši krajiZačenja se akcija zbiranja nevarnih odpadkov

Začenja se akcija zbiranja nevarnih odpadkov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Naslednji teden bo Marjetica Koper začela z zbiranjem nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

Vsi, ki bi se v gospodinjstvih radi znebili odrabljenih baterij, akumulatorjev, zdravil, kozmetičnih izdelkov, pesticidov, čistil, topil, lakov in barv, kislin, sprejev ter motornih in jedilnih olj, pa tudi svetil in ostalih odpadkov, ki jih uvrščamo med t.i. nevarne odpadke, boste to lahko že od prihodnjega tedna dalje storili v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Marjetica Koper bo po vseh krajevnih skupnostih Mestne občine Koper ter na območju občine Ankaran od prihodnjega torka, 9. aprila, pa vse do zaključka akcije, ki bo 20. aprila, na vnaprej določenih lokacijah s premično zbiralnico prevzemala nevarne odpadke iz gospodinjstev.

Pomembno je, da vsi, ki boste odpadke želeli oddati, nevarne odpadke oddate v originalni embalaži in jih med seboj ne mešate. Točni urniki in lokacije premične zbiralnice so objavljeni na zadnji položnici za smetarino, kot običajno pa je akcija za občane brezplačna.

Za dodatne informacije glede pomladne akcije zbiranja nevarnih odpadkov se občani lahko obrnejo na telefonsko številko  05 66 33 700 oziroma na Facebook stran Marjetica Koper.

nevarni_odpadki_2019