DomovNaši krajiObčina išče organizatorja prireditev Rumeno-modre noči in S Koprom v novo leto

Občina išče organizatorja prireditev Rumeno-modre noči in S Koprom v novo leto

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je danes v uradnem listu in na občinski spletni strani objavila javni razpis za izbor organizatorja in sofinanciranje prireditve Rumeno-modre noči 2019 in S Koprom v novo leto 2020 in 2021.

Prireditev Rumeno-modre noči 2019 je nadgradnja tradicionalne prireditve Rumena noč. Prireditev, tako kot njeno ime, izhaja iz koprskih barv in njunega pomena. Rumena, ki je barva sonca, poudarja predvsem živahnost in potemtakem bo tudi letos poudarek prvega dela prireditve na zabavnem glasbenem programu in koncertih z znanimi glasbenimi izvajalci v širšem slovenskem in tujem prostoru. Prireditev bo kot tradicionalno zadnji vikend julija oziroma od 26. do 28. julija 2019. Poudarek drugega dela prireditve, ki bo od 2. do 4. avgusta 2019, pa bo tako kot modra barva, ki simbolizira morje in modrost, na pestrem kulturnem programu. Občina je v razpisu predvidela nabor različnih vsebin, kot so glasbeni tematski večeri, gledališke predstave, koncerti priznanih pevskih zborov in opernih arij, folklorni nastopi, kino na prostem, sodobna umetnost, program za otroke, raznolika ponudba na stojnicah in gostinska ponudba, ki promovira značilnosti istrske gastronomije.

Na javni razpis se lahko prijavijo pravne osebe ali samostojni podjetniki (s.p.), ki so registrirani za opravljanje dejavnosti, ki je predmet javnega razpisa, ter imajo za to predpisana dovoljenja ter vsaj dve dokazili (referenci) o izkušnjah pri organizaciji vsebinsko in obsežno podobnih prireditev, ki so predmet razpisa. Prijave so možne bodisi za organizacijo prireditve Rumeno-modre noči bodisi prireditve S Koprom v novo leto 2020 in 2021, možna pa je tudi prijava na oba sklopa, vendar mora biti prijava v tem primeru oddana za vsak sklop posebej.

Sklop za izbor organizatorja in sofinanciranje prireditve S Koprom v novo leto 2020 in 2021 predvideva program za 30. in 31. december oziroma organizacijo t.i. Silvestrovanja za otoke z otroško predstavo oz. animacijo, prihodom dedka Mraza in nastopom znane glasbene skupine oz. izvajalca, ki je zanimiv za otroško oz. mladostniško publiko ter dan zatem izvedbo tradicionalnega silvestrovanja z zabavno-glasbenim programom in pestro ter raznoliko gostinsko ponudbo, ki je razporejena na več lokacijah na prizorišču ter promovira značilnosti istrske gastronomije.

Mestna občina Koper bo za prireditev Rumeno-modre noči 2019 namenila največ 45 tisoč evrov, za prireditev S Koprom v novo leto 2020 in 2021 pa največ 10 tisoč evrov za posamezno leto.

Prijavitelji morajo prijave oddati po pošti, kot priporočeno pošiljko do vključno 30. aprila 2019 (velja poštni žig na ovojnici), na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva ulica 10, 6000 Koper, ali jo do tega dne oddati v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, Verdijeva ulica 10, 6000 Koper, v času uradnih ur. Prijava mora biti oddana v zaprti ovojnici z oznako »Ne odpiraj – 322-170/2019«. Na hrbtni strani ovojnice mora biti naveden naslov pošiljatelja.

Vloge bo pregledala in v skladu s pogoji in merili obravnavala komisija, za dodatne informacije v zvezi z razpisom se vsi zainteresirani lahko obrnejo na Turistično organizacijo Koper, na telefonsko številko: 05/6646-242.