DomovNaši krajiOdprte so prijave za sodelovanje na 11. Sladki Istri!

Odprte so prijave za sodelovanje na 11. Sladki Istri!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ponudniki sladkih izdelkov se od danes dalje lahko prijavijo na 11. Sladko Istro, ki bo v Kopru 28. in 29. septembra.

Največji slovenski festival sladic in sladkih izdelkov bo tudi letos zadnji vikend septembra posladkal zgodovinsko mestno jedro Kopra. Ponudniki, ki bi se na prireditvi želeli predstaviti s svojimi sladkimi dobrotami oziroma drugimi izdelki, ki so povezani s svetom sladkega, to lahko od danes dalje storijo prek spletne prijavnice na tej povezavi.

Do 12. maja je čas za prijavo na prvi in obenem najugodnejši rok, sicer pa bo prijava na prireditev možna vse do 15. julija oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest.

Tudi letos bo Sladka Istra obiskovalcem ponudila najrazličnejše sladke mojstrovine, ki so značilne za Istro, Slovenijo in svet. Prav tako so k sodelovanju vabljeni ponudniki čokoladnih izdelkov in vinarji oziroma ponudniki drugih sladkih napitkov. Tudi letos bo poseben sklop prireditve t. i. Sladka tržnica, na kateri se bodo predstavljali tisti, ki se s slaščičarstvom ukvarjajo v svojem prostem času oziroma v okviru društev, kmetij, osmic itd. Prav tako se na prireditev lahko prijavijo tudi ponudniki različnih kuhinjskih in slaščičarskih aparatov in pripomočkov, kuharskih knjig in drugih z gastronomijo povezanih vsebin.

Prireditev bo tudi letos pospremil bogat spremljevalni program s slaščičarskimi delavnicami, kuharskimi šovi in drugim zanimivim dogajanjem.

Po lanskoletnem uspehu, ko je Sladka Istra povezala in oživela osrčje Kopra, bodo tudi letos poglavitna prizorišča prireditve Carpacciev trg in Taverna, Kidričeva ulica, Titov trg, Čevljarska ulica, Gortanov in Staničev trg ter Župančičeva ulica in Prešernov trg.

Vsi zainteresirani se za dodatne informacije lahko obrnejo na info@sladka-istra.si ali na 041 319 051.