DomovNaši krajiKoprsko mestno kopališče pripravljeno na začetek kopalne sezone

Koprsko mestno kopališče pripravljeno na začetek kopalne sezone

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Čeprav temperature za enkrat niso še prav nič poletne, se v soboto, 1. junija, uradno začenja kopalna sezona.

Mestno kopališče Koper, pogovorno znano kot Mokra mačka, velja za urejeno, čisto in izjemno priljubljeno kopališče. O tem priča tudi priznani okoljski znak Modra zastava, ki ga je kopališče kot eno od 14 slovenskih naravnih kopališč prejelo tudi v letošnjem letu. Modra zastava je namreč simbol čistega morja, vzdrževanosti in urejenosti okolja.

Koprsko kopališče bo v času kopalne sezone, ki se začenja to soboto, 1. junija, obratovalo med 9. in 19. uro. V tem času bo za kopališko varnost skrbela ekipa treh usposobljenih reševalcev iz vode, kar predstavlja veliko moštvo glede na velikost kopališča, ki sodi med manjše. »S tem želimo zagotoviti najvišjo možno varnost za vse kopalce in druge obiskovalce koprskega mestnega kopališča. Izven časa obratovanja kopališča, od 7. do 9. ure zjutraj in med 19. in 20. uro, pa bo na kopališču prisoten en reševalec iz vode,« pojasnjujejo v Marjetici Koper, ki upravlja kopališče.

Sicer je obalni pas koprskega mestnega kopališča pokrit z rečnim prodom, ki daje morju posebno lepo barvo. Plaža ima tudi dva lesena pomola s širokimi inox stopnicami, ki omogočajo varen dostop v morje. Kopalci se lahko hladijo v senci borovcev ali se sončijo na lepo urejenem travniku. Za otroke je dobro poskrbljeno, saj imajo peskovnik s senčnikom, čudovito otroško igralo barka, gugalnice in dva splava v morju. Ob plaži sta restavracija in slaščičarna. Obe imata pestro kulinarično ponudbo in lepe terase s čudovitim pogledom na morje.

Letos bo na kopališču na voljo tudi dodatna ponudba kakovostnih senčnikov in ležalnikov.

Kot je znano, se je na kopališču lani zgradil nov objekt z moškimi in ženskimi sanitarijami ter sanitarijami za invalide. Del objekta je namenjen reševalni postaji, ki ima dostop za reševalna vozila.

Vstop na plažo tudi letos ostaja brezplačen, prav tako je brezplačna uporaba tušev in sanitarij. V luči spoštovanja okolja in trajne naravnanosti so v letu 2018 na plažo postavili tudi pitnik za vodo.

Koprsko kopališče, ki je priljubljeno tako med domačini kot ostalimi obiskovalci mesta, bodo tudi letos zaznamovali različni dogodki, kot so regate, maratoni, triatloni, jutranje telovadbe, joga in plesi. Že to soboto se bo na kopališču denimo odvijal Triatlon za pokal Istre. Letošnja novost pa bodo posebni večeri, ki jih bo organizirala prenovljena restavracija Savor.