DomovProsti časV soboto v Kopru Triatlon za pokal Istre 2019

V soboto v Kopru Triatlon za pokal Istre 2019

Prosti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 1. junija, bo Koper gostil 400 ljubiteljev plavanja, kolesarjenja in teka. Na Ukmarjevem trgu se bo med 10. in 21. uro odvijala športno-rekreativna prireditev Triatlon za pokal Istre 2019 s številnimi razdaljami v akvatlonu in triatlonu, državnim prvenstvom v sprint triatlonu in najdaljšo, olimpijsko razdaljo (1,5/40/10 kilometrov).

Organizator, ŠD 3Šport poudarja, da je triatlon primeren za vse rekreativne športnike, ne zgolj ekstremne, zato pripravljajo mali triatlon za vsakogar, kjer bo treba preplavati zmernih 300 metrov, prekolesariti 10 in preteči dva kilometra, na koncu pa bodo podelili priznanja moj prvi triatlon.

Na osrednjem prizorišču se bodo lahko najmlajši v spremstvu staršev brezplačno preizkusili v triatlončku poganjalčku, poskrbljeno bo tudi za varstvo otrok z animacijo. Osrednje prizorišče bosta dopolnjevala ponudba na stojnicah in kulinarični Istrski kotiček.

Vsi, ki še niso pripravljeni na svoj prvi triatlon, lahko sestavijo svojo ekipo in se udeležijo štafetnega olimpik triatlona, kjer lahko en tekmovalec plava, drugi kolesari, tretji teče. Ekipo lahko sestavljata zgolj dva tekmovalca.

Zapore cest

Plavalni del se bo odvijal v morju ob glavnem pomolu ob Ukmarjevem trgu, z vstopom in izstopom iz morja iz mestnega kopališča Koper. Kolesarski del bo potekal po javnih površinah Ukmarjevega trga, Pristaniške ulice, Piranske ceste in Istrske ceste do razcepa Ruda/Izola center po cesti Koper–Ruda Izola. Tekaška proga pa bo potekala od Ukmarjevega trga po cesti in pešpoti po Semedelski cesti in Pristaniški ulici do Žusterne.

Ukmarjev trg bo zato od 30. maja od 14. ure do 1. junija do 22. ure zaprt za promet, prav tako bo 1. junija od 17.00 do 20.30 zapora enosmernega pasu na Pristaniški ulici od krožišča pri tržnici. Popolna zapora pešpoti bo od mostu na Semedelski cesti do Žusterne, med 13.30 in 19.30.

Zapora bo tudi na Pristaniški ulici, Piranski cesti, Istrski cesti do razcepa Ruda/Izola center po cesti Koper–Ruda Izola, in sicer:

– od krožišča pri koprski tržnici (stičišče Pristaniške in Piranske) do krožišča pri parkiriščih tržnice (stičišče Piranske in Zore Perello–Godina) – zapora obeh pasov,

– od krožišča pri parkiriščih tržnice do krožišča Piranske ceste pred uvozom na AC – zapora dveh zunanjih pasov (smer center–Semedela), promet v smeri Semedela–center bo potekal nemoteno,

– od krožišča Piranske ceste pred uvozom na AC do razcepa Ruda/Izola center (cesta Koper–Ruda Izola) – zapora obeh pasov,

– Cesta Zore Perello Godina bo zaprta zaradi prepovedi dostopa na prizorišče – zapora dveh notranjih pasov (smer Banka Koper–center).

Parkiranje vozil bo omogočeno na parkirišču Bonifke Koper, parkirišču ob atletskem stadionu Bonifika, parkirišču Mandrač in parkirišču Pasarela.

Organizatorji obveščajo še, da bo obvoz za kolesarje na cesti Koper–Izola–Koper urejen čez Markovec.

Triatlona za pokal Istre se udeležujejo tekmovalci iz različnih držav, sprint triatlon pa šteje za državno prvenstvo, zato se 1. junija v Kopru obeta pravi športni praznik, zanimiv tudi za obiskovalce.