DomovNaši krajiKrepitev sodelovanja z makedonsko skupnostjo

Krepitev sodelovanja z makedonsko skupnostjo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je koprskega župana Borisa Popoviča obiskala makedonska delegacija na čelu z makedonskim ministrom za narodne skupnosti po svetu Edmondom Ademijem, ki se je sestal tudi s predstavniki koprske makedonske skupnosti.

S sodelovanjem med koprsko občino in makedonsko skupnostjo je bil minister več kot zadovoljen – izpostavil je viden napredek in podporo, ki jo skupnost uživa. »Spomnim se, kakšen je bil Koper pred nekaj leti, ko sem ga nazadnje obiskal. Že takrat je izgledal konkurenčno, ambiciozno in moderno, a to kar imate tu sedaj, je izjemno,« je delo koprskega župana pohvalil Ademi, ki je bil navdušen nad investicijami, za katere se je koprska občina odločila v minulih letih. Obenem je povedal, da je izredno zadovoljen, ko od koprskih Makedoncev sliši pohvale na račun sodelovanja in podpore s strani koprske občine.

V družbi svojih sodelavcev se je Ademi z županom Mestne občine Koper družil tudi na koprskem mestnem kopališču, kjer sta se na priljubljeno družbeno omrežje Facebook javila v živo. »Podpiram svoja prijatelja, Edmonda Ademija in Zorana Zaeva, ki si prizadevata za vstop Makedonije v Evropsko unijo in zvezo Nato. Verjamem, da bodo Makedonci 30. septembra na referendumu sprejeli pravo odločitev,« je svojo podporo oddal koprski župan Boris Popovič, Ademi pa si je še zaželel, da bi sodelovanje med koprsko makedonsko skupnostjo in koprsko občino tudi v prihodnje ostalo na visokem nivoju.

Spodaj si lahko ogledate javljanje v živo!