DomovNaši krajiLUKA KOPER: Končno do novega vhoda v pristanišče

LUKA KOPER: Končno do novega vhoda v pristanišče

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Uresničena so dolgoletna prizadevanja Mestne občine Koper za izgradnjo novega vhoda v pristanišča, ki bi razbremenilo mestno jedro.

Marjetica Koper in Ministrstvo za infrastrukturo sta minuli teden podpisala kupoprodajno pogodbo za odkup zemljišča na Serminu, v neposredni bližini zbirnega centra, kjer je predviden nov, serminski vhod v koprsko pristanišče.

Koprski župan Boris Popovič je ob tem dejal: „toliko o nesodelovanju in zaviranju razvoja Luke Koper, d. d. s strani Mestne občine Koper“, s tem pa poudaril, da je bila problematika te parcele vezana na dolgoletne pravne spore z uporabnikom zemljišč, družbo Finali, ki je svojo dejavnost predelave gradbenih odpadkov umaknila šele po dolgo let trajajočih sodnih sporih.

Zelena luč za gradnjo vhoda

Nepremičnina v izmeri 7.057 m², ki jo je Ministrstvo za infrastrukturo odkupilo za 629.625,54 evrov, se nahaja v ureditvenem območju državnega prostorskega načrta.

Podpis o prodaji parcele predstavlja zeleno luč za gradnjo prepotrebnega novega vhoda v koprsko pristanišče, ki bo končno zmanjšal tovorni promet v koprskem mestnem jedru. Ta namreč povzroča veliko škodo javni prometni infrastrukturi, predvsem pa veliko okoljskih in prometnih težav prebivalcem in obiskovalcem Kopra.