DomovNaši krajiMajhna krajevna skupnost z bogato zgodovino

Majhna krajevna skupnost z bogato zgodovino

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Majhna krajevna skupnost Pobegi-Čežarji ima bogato zgodovino. Sem spada tudi Narodni dom, ki bo kmalu dobil novo podobo.

Nekoč je bil Narodni dom namenjen različnim aktivnostim, nazadnje pa je bila tam kmečka hranilnica. Nato je dom več let sameval. Ker krajevna skupnost potrebuje večnamensko dvorano in prostore za različna društva, ki v krajevni skupnosti delujejo, so se odločili, da Narodni dom za začetek odenejo v barve. Tako so se že začela dela na fasadi, ki jih financira Mestna občina Koper.

Pobegi, 09.09.2016 Otvoritev ambulante Zdravstvenega doma Koper v KS Pobegi - Èežarji,

Že dober teden dni pa so krajani bogatejši za ambulanto, v kateri deluje osebna zdravnica Sanela Tepšić. Mestni občini Koper je namreč v velikem interesu, da v občino pride čim več programov s področja primarnega zdravstvenega varstva. V letošnjem letu je tako dosegla dodatno širitev splošnih ambulant v višini 1,4 tima. Krajevna skupnost Pobegi-Čežarji je s to pridobitvijo zelo zadovoljna, saj imajo zdaj krajani osebnega zdravnika na dosegu roke.

»To ni velika pridobitev le za našo krajevno skupnost, ampak tudi za krajane krajevnih skupnosti Sv. Anton in Bertoki, saj bo nova ambulanta zagotovo najbližje tudi njim,« je povedal Ivan Marjon, predsednik sveta Krajevne skupnosti Pobegi-Čežarji.

Več pa v priloženem video posnetku. *