DomovNaši krajiMOK: »Nihče ni bil ogrožen.«

MOK: »Nihče ni bil ogrožen.«

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je malčke enote vrtca v prostorih Zadružnega doma v Šmarjah in njihove starše presenetil del odpadlega ometa, ki se je najverjetneje ponoči odkrušil s stropa hodnika. Nihče ni bil ogrožen, malčki so dan preživeli na nadomestni lokaciji, že zjutraj pa si je stanje ogledal tudi gradbeni izvedenec.

Že v jutranjih urah so pristojni na koprski občini prejeli klic, da je na hodniku Zadružnega doma v Šmarjah, ki povezuje tudi prostore, v katerih je enota tamkajšnjega vrtca, odpadel slab meter stropnega ometa. Gre namreč za starejši objekt, ki pa je redno vzdrževan. Kot je povedal predsednik KS Šmarje Goran Malenič, so še poleti obnovili električno napeljavo in tudi sicer niso seznanjeni, da bi bil objekt statično nevaren. Na občini so na klic nemudoma odzvali in na ogled poslali tudi gradbenega izvedenca, ki je ugotovil, da bo potrebno strop ustrezno sanirati. Najnujnejša dela, ki predvidevajo odstranitev celotnega ometa na hodniku, bodo opravili že danes oziroma čez vikend, tako da bodo lahko otroci v ponedeljek ponovno v svojih prostorih. V naslednjih dneh bo občina pričela tudi s sanacijo stropa, in sicer z izvedbo t. i. spuščenega stropa.

So se pa na občini odzvali tudi na nekatere očitke, da naj bi bili prostori Zadružnega doma za vrtec neprimerni. Zapisali so, da je pobuda za ureditev teh prostorov pred leti prišla prav s strani OŠ Šmarje. »Občina je takrat predlagala še nekaj drugih lokacij, med drugim, da bi za dve enoti vrtca uredili prostore nekdanje osnovne šole v Gažonu, za kar je izdelala tudi idejne zasnove in predvidela sredstva v proračunu, vendar je zamisel opustila zaradi nasprotovanja tamkajšnjih krajanov.« *