DomovNaši krajiMarjetica Koper prevzela certifikat Zlate bonitetne odličnosti

Marjetica Koper prevzela certifikat Zlate bonitetne odličnosti

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Marjetica Koper je na slovesni podelitvi v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju v četrtek, 15. junija 2017, prevzela plaketo Zlate bonitetne odličnosti AAA.

Po podatkih, ki jih je zbrala Bonitetna hiša Bisnode v mednarodnem projektu finančne analize podjetij v 12 državah Evrope, spada Marjetica Koper med 1,6 odstotkov najboljših pravnih subjektov v Sloveniji in se uvršča v najvišji razred Zlate bonitetne odličnosti AAA. Zlato bonitetno odličnost AAA v Sloveniji dosega zgolj 2.648 od približno 167.703 registriranih podjetij.

Foto: Marjetica Koper

Najvišje možno priznanje

V splošni dejavnosti zbiranja in odvoza nenevarnih odpadkov je v Sloveniji registriranih 146 podjetij, od teh jih 31 letos dosega standarde bonitetne odličnosti AAA, med temi pa le 12 podjetij dosega standard Zlate bonitetne odličnosti AAA, ki je najvišje možno priznanje poslovne odličnosti.

Gašpar Gašpar Mišič, v.d. direktorja Marjetice Koper s plaketo Zlate bonitetne odličnosti AAA. Foto: Marjetica Koper

Bonitetna odličnost je evropsko priznana referenca finančnega poslovanja podjetja, ki omogoča lažje in hitrejše poslovno odločanje, z manj tveganja. Bonitetno oceno odličnosti imajo najboljša podjetja s ključno primerjalno prednostjo pri poslovanju in predstavljajo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji: strankami, kupci, dobavitelji, zavarovalnicami, bankami in drugimi poslovnimi partnerji.