DomovNaši krajiPLATFORMA START-UP KOPER: Prijavite se na natečaj in spišite svojo zgodbo o uspehu

PLATFORMA START-UP KOPER: Prijavite se na natečaj in spišite svojo zgodbo o uspehu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj se je v prostorih Centra mladih Koper odvil otvoritveni dogodek platforme Start-up Koper – Capodistria, enotni podporni podjetniški program v Mestni občini Koper, ki je namenjen dvigu podjetniške kulture med mladimi. Udeležil se ga je tudi predstavnik Mestne občine Koper, vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj Timotej Pirjevec.

Projekt, ki je vzklil prav ob dobrem “brainstormingu” ob kavi, je podprla tudi Mestna občina Koper, ki platformo tudi v celoti financira. Platforma Start-up je zaobjela že skoraj vso Slovenijo in danes imajo možnost ustvarjati tudi vsi inovativni podjetniki iz Mestne občine Koper.

“Občina je že podala izzive, natečaj bo stekel in upam, da se vas bo prijavilo res veliko,” je poudaril Timotej Pirjevec vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj. Foto: ekoper.si

“Vesel sem, da sem danes lahko tu z vami, spomnim se namreč, ko smo prav v tem prostoru skupaj sedeli z mladimi, ki so se pritoževali kako nimajo možnosti uspeti na podjetniškem področju. Začeli smo iskati rešitve in danes smo tu. Občina je že podala izzive, natečaj bo stekel in upam, da se vas bo prijavilo res veliko. Možnosti za uspeh namreč so, le začeti je treba in start-up platforma je lahko odlična odskočna deska,” je zbrane nagovoril Timotej Pirjevec. 

Projekt je namenjen predvsem spodbujanju ustanavljanja novih start-up podjetij in inovativnemu reševanju konkretnih podjetniških izzivov.

Podpis sporazuma in zgodbe o uspehu

Ob otvoritvenem dogodku je tako potekal tudi podpis sporazuma med deležniki podpornega okolja za mlade (Pina, Zavod za zaposlovanje Koper, Regionalni razvojni center Koper in nekateri drugi), s katerim bodo s skupnimi močmi pomagali mladim do zgodb o uspehu.

Med drugim so obiskovalci izvedeli, kako sta s svojo potjo uspeha začela Mitja Šafar (CEO Ensol 360 d.o.o.), ki je direktor enega vodilnih in inovativnejših star-up podjetij na področju kartinga in Martin Kotrle (Bitnot d.o.o.), ki je s projektom Pametna ključavnica Teodoor na spletni platformi Kickstarter prejel preko 200.000 evrov investicije.

Mitja Šafar (na sredini) in Martin Kotrle (desno) sta uspešna start-up podjetnika. Foto: ekoper.si

Oba uspešna podjetnika sta poudarila, da brez obilice dela in vztrajnosti ni uspeha. Včasih je treba delati tudi 16 ur na dan in ko delo za sabo prinese tudi uspeh, je vse poplačano, kar pa ne pomeni, da se lahko z delom in napredkom ustaviš.

Poleg pogovora z uspešnima start-up podjetnikoma, so včeraj najavili tudi natečaj Start-up Koper – Capodistria 2017. Glavna nagrada je obisk start-up okolja na Dunaju in paket storitev podjetniške podpore ter nekatere druge nagrade, v skupnem znesku 5.000 evrov.