DomovNaši krajiSEDMI ROJSTNI DAN: Praznovanje v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper

SEDMI ROJSTNI DAN: Praznovanje v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Center dnevnih aktivnosti za starejše občane (CDA) je včeraj s slovesno prireditvijo praznoval 7 let delovanja. Prireditve se je udeležil tudi predstavnik Mestne občine Koper, vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj Timotej Pirjevec.

V centru že sedem let pripravljajo zanimive dogodke, delavnice, predavanja in izlete na katerih se obiskovalci centra družijo, zabavajo in predvsem uživajo v jeseni svojega življenja.

Center dnevnih aktivnosti presegel vsa pričakovanja

Od leta 2010 pa vse do danes, je po besedah predsednice Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper Cvetke Jagodič, center presegel vsa najbolj optimistična pričakovanja, saj danes združuje kar več kot 1600 aktivnih starostnikov, ki so vedno polni zanimivih in inovativnih idej. Prav zaradi inovativnosti članov, je danes v dnevnem centru na voljo kar 60 različnih aktivnosti, ki se jih lahko udeležujejo starostniki.

Timotej Pirjevec vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj na Mestni občini Koper. Foto: ekoper.si

“Pred več kot sedmimi leti, ko smo z društvi upokojencev v Mestni občini Koper razmišljali, kako zastaviti program, si niti v sanjah nismo predstavljali, da bo ta center v sedmih letih tako dobro zaživel, da bo vanj vključenih več kot 1600 uporabnikov in da bodo programi, ki se bodo izvajali pisani na kožo prav tem uporabnikom. Nismo si predstavljali, da bodo uporabniki programe celo sooblikovali in da bodo mentorji programov postali tudi sami uporabniki centra. Vesel sem, da smo marsikomu omogočili kakovostno preživljanje prostega časa. Mestna občina Koper zagotavlja prostor in sofinanciranje programov, poleg tega pa spodbujamo Zvezo društev upokojencev, da se prijavlja na različne razpise. Vse te aktivnosti so plod dela veliko ljudi, ki so tu za vas. Zato bi se zahvalil celotni ekipi, ki sodeluje in skrbi, da je projekt Dnevnega centra za starejše občane uspešna zgodba,” je v svojem govoru pohvalil vse sodelujoče Timotej Pirjevec.

Modna revija, ples in glasba

Obletnico delovanja so tako članice in člani CDA obeležili na hudomušen način. Predstavili so se nam z modno revijo klobukov, ciganskim in trebušnim plesom ter pevskim zborom Zveze društev upokojencev Mestne občine Koper. Piko na i pa je dodal Iztok Novak – Easy, ki je vse navzoče pobožal s svojo glasbo.

Ob tej priložnosti se je Mestni občini Koper za sodelovanje in podporo centru zahvalila tudi predsednica Zveze društev upokojencev Cvetka Jagodič: Hvala Mestni občini Koper in županu Borisu Popoviču za vso podporo, razumevanje in financiranje naše dejavnosti.”