DomovNaši krajiMestna občina Koper razpisuje štipendije za nadarjene

Mestna občina Koper razpisuje štipendije za nadarjene

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper tudi za študijsko leto 2018/2019 razpisuje štipendije. Gre za pet štipendij, in sicer za študij doma in za študij v tujini. Rok za prijavo na javni razpis za dodelitev štipendije je petek, 9. november, pri čemer bodo letos štipendije za študij v Sloveniji podelili samo za področja naravoslovja, matematike, računalništva, tehnike, proizvodne tehnologije, gradbeništva, kmetijstva, gozdarstva, ribištva, veterine in zdravstva.

Eden izmed pogojev za pridobitev občinske štipendije je uspeh, in sicer morajo kandidati dosegati povprečno oceno vseh številčno ocenjenih predmetov oziroma opravljenih izpitov predhodnega leta 4,30 (za študente prvih letnikov) oziroma 8,50 (za študente višjih letnikov). Izjemoma se lahko dodeli štipendija tudi študentom, ki ne izpolnjujejo pogoje, navedene zgoraj, če imajo izjemne dosežke v evropskem ali svetovnem merilu v zadnjih dveh letih glede na študijsko leto, za katerega uveljavljajo pravico do štipendije.

Pogoj za pridobitev štipendije je tudi dohodkovni cenzus, in sicer mesečni bruto dohodek na družinskega člana v preteklem letu ne sme presegati 1.600.00 EUR.

Mestna občina Koper nadarjene študente iz socialno šibkejših družin podpira že štirinajsto leto. V šolskem letu 2017/2018 je štipendijo prejemalo skupaj 12 štipendistov.

Rok za prijavo na javni razpis za dodelitev štipendije je petek, 9. november 2018. Razpis je objavljen na uradni spletni strani Mestne občine Koper www.koper.si.