DomovNaši krajiMestna občina Koper vabi gostinske ponudnike k sodelovanju pri letošnji Čudolandiji

Mestna občina Koper vabi gostinske ponudnike k sodelovanju pri letošnji Čudolandiji

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper se aktivno pripravlja na Čudolandijo, ki bo svoja vrata odprla 9. novembra, ob 18. uri, na Ukmarjevem trgu v Kopru. Skupaj s številnimi organizacijami na koprski občini sočasno pripravljajo tudi številne spremljevalne aktivnosti, ki bodo obogatile mestni utrip in tako dodatno popestrile raziskovanje mesta občanom in obiskovalcem Kopra vse do sredine januarja 2019.

Osrednjo zgodbo Čudolandije zagotovo predstavlja atraktivna dekorativna osvetlitev mesta, ki jo bodo nadgradile številne spremljevalne aktivnosti – od tematskih sejmov, drsališča, pestrega kulturnega in zabavnega programa, do programa za otroke, silvestrovanja in dodatne gostinske ponudbe, ki bo v naslednjih tednih obogatila dogajanje in živahen mestni utrip. Gre za aktivnosti, ki bodo poskrbele za čarobno vzdušje v mestu, hkrati pa bodo omogočale druženje občanov in obiskovalcev na prostem s pogledom na bogato okrašeno mesto.

V času Čudolandije občina pričakuje veliko zanimanja za oglede mestnega jedra in svetlobne okrasitve, torej za preživljanje prostega časa v mestu, zato k sodelovanju in popestritvi programa vabi tudi gostinske ponudnike mestnega jedra. Zainteresiranim gostinskim ponudnikom bo (v skladu s 14. členom Odloka o občinskih taksah v Mestni občini Koper) omogočila brezplačno uporabo dodatne javne površine v neposredni bližini posameznega gostinskega ponudnika, in sicer v času od 9. novembra 2018 do 6. januarja 2019. Gre za dodatne javne površine, za katere gostinski ponudnik še nima dovoljenja.

Gostinski ponudniki, ki želijo biti del Čudolandije, so vabljeni, da po elektronski pošti na naslov cudolandija@koper.si, najkasneje do 2. 11. 2018, posredujejo podatke o:

  • nazivu gostinskega obrata,
  • obsegu dodatne javne površine, ki bi jo potrebovali (koliko m2, označeno lokacijo na zemljevidu),
  • terminu, v katerem bi dodatno javno površino potrebovali (celotno obdobje, vikendi itd.) in
  • vsebino aktivnosti, ki bi jih na dodatni javni površini izvajali (npr. postavitev miz, izvedba programa itd.).

Po prejemu in pregledu prejetih pobud, bo Mestna občina Koper individualno, z vsakim gostinskim ponudnikom posebej, uskladila želje in zmožnosti.  Za več informacij lahko zainteresirani pokličejo na Mestno občino Koper, na 05-6646-216 (kontaktna oseba, Robert Božič).