DomovNaši krajiMladi glasbeniki domov s številnimi priznanji

Mladi glasbeniki domov s številnimi priznanji

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Glasbeno šolo Koper danes sestavljajo tri slovenske obmorske glasbene šole, in sicer koprska, izolska in piranska. Šola že več kot 70 let skrbi za kakovostno izobraževanje mladih glasbenikov v slovenski Istri, kar iz meseca v mesec dokazujejo številne glasbene nagrade in mednarodna priznanja njihovih učencev.

Učenci Glasbene šole Koper so na 51. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije v glasbenih šolah Štajerske in Pomurja znova dokazali, da sodijo med najboljše, saj so dosegli številna priznanja v disciplinah klarinet, klavir, fagot in flavta.

Učenec Timotej Marinac si je v kategoriji klarinet priigral 89,33 točke in prejel bronasto priznanje, prejela ga tudi učenka Diti Kljun z 88 točkami.

Učenec Domen Maričič si je v kategoriji fagot priigral 96 točk in prejel zlato priznanje ter prvo nagrado.

Učenki Maša Pižent in Lara Šramel sta v kategoriji flavta dokazali, da sodita med najboljše. Pižentova si je z 98,67 točke priigrala zlato priznanje, srebrno priznanje je osvojila Lara Šramel z 92 točkami.

V kategoriji klavir sta s svojim znanjem sodnike navdušila Elizaveta Ilienko, ki je s priigranimi 95,33 točke osvojila zlato priznanje, in Roman Drucker, ki je z 92,67 točke osvojil srebrno priznanje.

Foto: Glasbena šola Koper