DomovKulturaMladi, še neuveljavljeni modni oblikovalci, prijavite se!

Mladi, še neuveljavljeni modni oblikovalci, prijavite se!

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper letos že četrto leto zapovrstjo z javnim natečajem spodbuja mlade, še neuveljavljene modne oblikovalce iz vse Slovenije, da svoje zamisli in kreacije na skupni modni reviji predstavijo širši javnosti. Hkrati je sodelovanje na natečaju odlična priložnost za povezovanje in izmenjavo zamisli ter izkušenj z drugimi modnimi oblikovalci kot tudi pridobitev novih znanj s tega področja. Rok za prijavo je 20. julij.

Center mladih Koper si je pred štirimi leti zadal pomembno nalogo – prebuditi obalno modno sceno in v njo aktivno vključiti mlade, kreativne posameznike ter jih spodbuditi, naj bodo pri tem čim bolj drzni in ustvarjalni. Po dveh izredno uspešnih letih in dveh modnih dogodkih so lani zgodbo dvignili na višjo raven, se povezali z Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana in prireditvi nadeli tudi novo ime – Stylo. V letošnje leto vstopajo še bolj ambiciozno, s številnimi novostmi in temo »Nazaj v prihodnost«, s katero želijo mlade spodbuditi k ustvarjalnosti, k odprtemu, a hkrati kritičnemu pogledu na to, kakšna naj bo moda prihodnosti.

Sodelovanje na natečaju je preprosto: prijava mora vsebovati kratko besedilo, predstavitev kolekcije, mood board z izhodiščem, konceptom, materiali in barvami, kot tudi skice celotne kolekcije, ter kreacije, v kolikor so že izdelane (5 do 8 modelov).

Prispele prijave bodo šle skozi roke ocenjevalne komisije, ki jo letos sestavljajo novinarka in voditeljica Lorella Flego, urednica revije Elle Petra Windschnurer in modna oblikovalka Matea Benedetti. Najboljše kolekcije, ki se bodo uvrstile v sam vrh ocenjevanja, bodo imele priložnost predstavitve na osrednjem modnem dogodku, 9. oktobra, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo ob tej priložnosti najboljšemu oz. najboljši podelila tudi nagrado.

V letošnji izvedbi že tradicionalne modne revije mladih neuveljavljenih modnih oblikovalcev bo zmagovalec prejel 1.500 evrov denarne nagrade in predstavitev v reviji Elle.

Več o pravilih in pogojih za sodelovanje na natečaju si preberite tukaj.

Zmagovalka lanskega modnega dogodka Stylo je Jona Bednjanec, ki se je množičnemu občinstvu v dvorani sv. Frančiška v Kopru predstavila s kolekcijo vzorčastih, barvitih in dovršeno oblikovalnih pletenin.