DomovNaši krajiSixt Primorska je državni prvak!

Sixt Primorska je državni prvak!

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske so novi državni prvaki! Na tretji tekmi finalnega niza so znova ugnali ljubljansko Petrol Olimpijo (68 : 63) in finalni niz 28. sezone dobili s 3 : 0 v zmagah. Za najkoristnejšega posameznika finala je bil izbran Marjan Čakarun.

Sixt Primorska je sanjsko zaključila tretje leto delovanja in v svoje vitrine dodala še četrto lovoriko v tej sezoni. Septembra jo je začela z naslovom slovenskega superpokalnega prvaka, februarja na domačem parketu ubranila lovoriko v Pokalu Spar, aprila v svoje vitrine dodala lovoriko regionalne Lige ABA 2, v petek pa prvič v svoji zgodovini postala še državni prvak.

Koprski tigri so postali peta ekipa, ki se je v zgodovini samostojne Slovenije okitila z naslovom državnega prvaka. Do premiernega naslova so se povzpeli v izjemnem slogu. Skupno so na 67 tekmah sezone dosegli izjemnih 60 zmag (90-odstotna uspešnost), pri čemer od 7. marca sploh niso poznali poraza in sezono zaključili z nizom 22 uspehov.

Vse tri finalne tekme so bile izenačene in zanimive. Prvo so Koprčani dobili z 79 : 61, vendar so do visoke prednosti prišli šele v zadnji četrtini. V Stožicah so zmagali za točko (76 : 75), tokrat so odpor Ljubljančanov prav tako strli šele v zadnjih desetih minutah.

Tehtnica se je dokončno prevesila na njihovo stran po treh zaporednih trojkah, dveh Žana Marka Šiška (trojke 2 : 3) in eni kapetana Alena Hodžića (trojke 4 : 4), ki so jih štiri minute pred koncem pripeljale do prednosti 58 : 44. Svoje ljubljence je vseskozi glasno spremljalo 3.000 navijačev, ki se jim je med tekmo pridružil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je z bobnarji pomagal narekovati ritem (zmagovite) igre.

Čakarun je bil na tretji tekmi s 16 točkami in enajstimi skoki prvi strelec Sixt Primorske. Ob njem so pri domačih do dvomestnih številk prišli še Hodžić (12), Marko Jagodić Kuridža (11), Šiško in Lance Harris (oba po 10).

Foto in besedilo: Sixt Primorska