DomovNaši krajiModna revija trgovcev mestnega jedra očarala z inovativnimi rešitvami večernih toalet

Modna revija trgovcev mestnega jedra očarala z inovativnimi rešitvami večernih toalet

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod Koper Otok, ki združuje več kot 50 podjetnikov, ki poslujejo v starem mestnem jedru Kopra, je v petek, 23. novembra v poročni dvorani Pretorske palače, organiziral že 9. modno revijo. Namen zelo dobro obiskanega modnega dogodka je bil obiskovalcem predstaviti, kaj vse zajema ponudba mestnih trgovin.

Tokratni modni reviji so se predstavljenim kreacijam, s pomočjo francoskega slikarja, pridružile unikatne večerne toalete. S svojo kolekcijo so se predstavile trgovine Butik Extremee, Etnika slog,  Manufaktura, OVS, Sariko, Tigga butik in Yala. Črna oblačila, ki veljajo za klasiko v izboru večerne toalete, je z barvo opremila primorska oblikovalka sodobnega nakita, Sandra Kocjančič iz galerije DRAT v Izoli. Deset črnih oblek, ki so jih koprski trgovci poklonili, pa je poslikal  francoski slikar Vianey Lefebvre, ki od leta 2017 živi in dela v Sv. Antonu pri Kopru. Omenjeni kosi unikatnih oblačil bodo januarja prihodnje leto dobili lastnike na dobrodelni dražbi, katere izkupiček bo namenjen za pomoč otrokom v stiski.

Modni dogodek, ki je navdušil številno občinstvo, ne ponuja koncepta visoke mode, ampak mode, ki je dostopna vsakomur. Predstavljena oblačila si lahko obiskovalci omislijo v koprskih ulicah, kjer je nakupovanje več kot le to, saj že samo mestno jedro, s svojo bogato zgodovino, ponuja izjemna doživetja, ki jih obiskovalec lahko združi z nakupovanjem.

Že tradicionalno na modni reviji, poleg profesionalnih modelov, sodelujejo tudi manekenke, ki prihajajo iz lokalnega okolja. Modni dogodek ima zaradi tega poseben čar in poudari pomen lokalne ponudbe, okolja in ljudi. Za ličenje voditeljice Nataše Benčič in manekenk je poskrbela vizažistka iz Studia Style, ki ima svoje prostore v mestnem jedru.

Na modni reviji je direktor Zavoda Koper Otok David Tomovski poudaril poslanstvo delovanja Zavoda z besedami: ”Zavod združuje podjetnike mestnega jedra. Njegova glavna naloga je povezovanje poslovnih subjektov in institucij, ki delujejo v mestnem jedru ter pomoč pri oživljanju mestnih ulic. Taki dogodki  so poleg promocije članov tudi naš doprinos k vnašanju zanimivih in drugačnih programskih vsebin v to okolje.”

Podporo mestnim trgovcem je s svojo navzočnostjo izrazil tudi župan Boris Popovič, ki se je modnega dogodka udeležil s soprogo in hčerko.