DomovNaši krajiMoja dežela lepa in gostoljubna: Glasujte za naš Koper!

Moja dežela lepa in gostoljubna: Glasujte za naš Koper!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Od včeraj, 14. septembra pa do 4. oktobra lahko oddate svoj glas za Koper v spletnem glasovanju akcije Moja dežela lepa in gostoljubna, v kategoriji NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto. 

Tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna že 26. leto poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije. Osnovno vodilo tekmovanja je, da sta urejeno in gostoljubno okolje pogoj za uspešen razvoj turizma. Tako se tekmovanja vsako leto udeležujejo številni slovenski kraji, kampi, mladinska prenočišča in tematske poti. Hkrati s tekmovanjem pa potekajo tudi panožna tekmovanja med vojašnicami, gasilskimi domovi, bencinskimi servisi in drugimi kategorijami. Ocenjevanje poteka prek ocenjevanja strokovne komisije in spletnega glasovanja. Tudi letos je med tekmovalci naš Koper in sicer v kategoriji NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto.

Medtem, ko je komisija naše mesto obiskala pred kratkim, lahko zdaj za naše mesto oddate svoj glas v spletnem glasovanju, in sicer vse do 4. oktobra. Svoj glas lahko oddate na: www.turisticna-zveza.si oziroma na http://turisticna-zveza.si/glasovanje-2017.

Spomnimo, da se je na omenjenem tekmovanju Koper že večkrat odlično odrezal. Lani je v kategoriji večjih mest osvojil drugo mesto, prav tako pa je odlično drugo mesto lani osvojil tudi v kategoriji mestnih jeder. Sicer pa je Koper prvo mesto v kategoriji večjih mest v zadnjih letih osvojil kar trikrat (leta 2008, 2012 in 2014), leta 2011 je osvojil odlično tretje mesto v kategoriji večjih mest, leta 2013 pa sta staro mestno jedro Kopra in Titov trg osvojila tretje mesto v kategoriji mestnih jeder, medtem ko je Mestna občina Koper prejela posebno priznanje za spodbuden začetek obnove vasi Topolovec. Leta 2015 so se odlično odrezale tudi Marezige, ki so se v kategoriji vaških jeder uvrstile na drugo mesto.