Morski prevozi Wayv bodo zaživeli prihodnje leto

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnje poletje bi morala zaznamovati inovativna aplikacijska platforma Wayv, s katero bo mogoče iskati in ponujati morske prevoze. Zaradi negotovih razmer v času epidemije koronavirusa so morali sodelujoči v projektu predstavitev novosti zamakniti za eno leto.

Aplikacija Wayv bo tako na voljo šele prihodnje poletje. Kljub vsem težavam so nemoteno izvedli velik del projektnih aktivnosti. Pri kar 80 prevoznikih so vzbudili zanimanje za sodelovanje. Poleg že izvedenih usposabljanj bodo zanje predvidoma maja prihodnje leto pripravili dodatno izobraževanje o aplikaciji Wayv in njeni uporabi v praksi. Tudi načrtovane aktivnosti, vezane na promocijo, bodo izvedli v naslednjem letu.

Aplikacijo so v podjetju Emigma zasnovali po vzoru kopenskega sistema Uber s prilagoditvami na morski prevoz. V projektu aktivno sodelujeta tudi Turistično združenje Portorož in Turistična organizacija Izola.

Podjetje Emigma želi s sodelujočimi pri projektu razviti prometne povezave med kraji ob slovenskem morju, kar bi omogočilo dodaten vir prihodka ribičem in obstoječim ponudnikom morskih prevozov. Poleg tega bi morski prevozi razbremenili kopenski promet, omogočili lažji in nadzorovan dostop do zavarovanih območij ter obogatili turistično ponudbo.

Foto: Matevž Kostanjšek