DomovNaši krajiMSC Musica bo jutri zaključila uspešno potniško sezono

MSC Musica bo jutri zaključila uspešno potniško sezono

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnja potniška sezona se bliža koncu. Na potniškem terminalu namreč pričakujemo le še potniško ladjo MSC Musica, ki bo k nam priplula jutri, 11. novembra. S šestdesetimi prihodi se letošnja sezona lahko primerja z lansko, ki je bila ena uspešnejših sezon potniškega ladijskega turizma.

V letošnjem letu smo zabeležili kar sedem novih prihodov. Tako smo na potniškem terminalu lahko občudovali tri ladje ladjarja Viking Cruises, in sicer Viking Star, Viking Sky in Viking Sun. Poleg ladjarja Viking Cruises, pa so k nam prvič priplule tudi ladja ladjarja Holland America – Westerdam, ladja ladjarja Silversea – Silver Muse in ladja ladjarja Princess Cruises – Sea Princess.

Zagotovo pa je letošnje leto zaznamovala potniška ladja Azamara Quest, ki je v središče našega mesta dvakrat pripeljala dogodek  Azamazing. Potniki so bili nad mestom in samo prireditvijo navdušeni zato je Azamara quest za naslednje leto napovedala še tri take dogodke, ki se bodo odvili avgusta, septembra in oktobra.

FOTO in VIDEO: Gostovanje dogodka Azamazing v Kopru nas uvršča med svetovne turistične destinacije

Koper je poleg Azamare Quest obiskalo še nekaj luksuznih ladij, med katerimi so tudi ladje že prej omenjenega znanega ladjarja Viking Cruises, kar je čudovit dokaz tega, da je mesto vedno bolj privlačna destinacija tudi za ladje višjega cenovnega razreda.

Kot nam je zupala županova svetovalka Jana Tolja, so na Mestni občini Koper redno spremljali odzive potnikov, tako na terenu kot tudi na različnih socialnih omrežjih. Potniki so po besedah županove svetovalke navdušeni predvsem nad čistočo mesta, gostoljubnostjo ljudi, predvsem pa jih navdušuje dejstvo, da Slovenci nismo vsiljivi ljudje.

Marsikatero zgodbo pa bi zagotovo znalo povedati tudi dvigalo na potniškem terminalu, če bi le lahko govorilo. Obiskovalci so namreč naravnost navdušeni nad tem, da so prav s pomočjo tega, lahko v le nekaj trenutkih v samem središču mesta, kar je po njihovih besedah velika prednost.

Letos nas je na potniškem terminalu obiskalo 60 ladij, ki so k nam pripeljale 71.500 potnikov, kar za naše gospodarstvo, predvsem pa turizem pomeni 5,5 milijonov evrov denarnega priliva so izračunali v Luki Koper.

“Potniški terminal v Kopru je v zadnjih letih vse bolj zanimiv tudi za zasebne jahte. Letos so bile pri nas privezane štiri, ki se zagotovo še vrnejo, zato na Mestni občini Koper razmišljamo, da bi ponudbo potniškega terminala v prihodnjih letih zapeljali tudi v smeri jahtnega turizma,” je za eKoper povedala Jana Tolja in dodala, da bo koprska občina poleg tega v naslednjem letu budno spremljala zadovoljstvo potnikov z obiskom Slovenije in njihovo potrošnjo.

Letošnja sezona je sezona presežkov, saj traja praktično skozi vse leto. Pričela se je februarja, zaključuje pa se novembra. Najbolj zanimiva meseca sta bila maj in oktober, ko je k nam priplulo 22 ladij (11 v maju in 11 v oktobru).

“Vsa naša prizadevanja na sejmih, ki jih obiskujemo težijo prav k temu, da bodo obiski potniških ladij pri nas potekali skozi vse leto, kar je velik potencial za naše trgovce, turistične delavce in nenazadnje za naše zaledje, ki ga potniki vedno raje obiščejo, saj želijo pristno doživetje, ki jim ga lahko ponudi prav naša lokalna ponudba,” je bila jasna Jana Tolja, ki za naslednje leto napoveduje 15 odstotni dvig obiska potniških ladij, kar pomeni, da se obeta ena najboljših potniških sezon doslej.