DomovNaši krajiNa Kvedrovi dodatna parkirna mesta

Na Kvedrovi dodatna parkirna mesta

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Jeseni bo občina začela tudi z ureditvijo parkirišča nad Kvedrovo ulico na Markovcu – naložba je fazi projektiranja, v kratkem sledi vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja. S tem bo občina dodatno omilila parkirno problematiko, s katero se srečujejo tamkajšnji stanovalci. 

Novo parkirišče bo umeščeno na pobočju nad cesto, ki vodi na Markov hrib, v neposredni bližini blokov na Kvedrovi ulici. V okviru naložbe, ki predvideva ureditev dodatnih 80 parkirnih mest, od tega treh mest za električna vozila, bodi zgrajeni tudi podporni zidovi in stopnišče, urejena javna razsvetljava in namakalni sistem za predvideno zasaditev.

Dodatna parkirišča novembra dobili tudi na Cesti na Markovec

Stanovalci Kvedrove pa niso edini, ki jim pomanjkanje parkirnih mest dela preglavice. S podobnimi težavami se namreč srečujejo tudi stanovalci blokov Ceste na Markovec od številke 51 do 65, v neposredni bližini območja, na katerem občina sedaj načrtuje gradnjo dodatnih parkirnih kapacitet.

Občina je tako že pred leti njihovo stisko nekoliko omilila z ureditvijo velikega parkirišča na ploščadi v neposredni bližini bloka CNM št 65, novembra lani pa sklenila še eno pomembno naložbo – gradnjo dodatnih 33 parkirnih mest, parkirišče za motorna kolesa, sanirala dostopno pot, pločnik in poskrbela za ekološke otoke. V okviru naložbe je obnovila in delno zamenjala tudi javno razsvetljavo vzdolž celotne ulice ter razširila in uredila dovoze do parkirnih mest pred posameznimi bloki.