DomovNaši krajiNepovratna sredstva za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v MOK

Nepovratna sredstva za ohranjanje in razvoj kmetijstva in podeželja v MOK

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper tudi v letu 2018 vabi vse upravičence, da v skladu z objavljenim javnim razpisom za dodelitev sredstev državnih pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja v Mestni občini Koper, do 9. marca 2018 oddajo svojo vlogo za pridobitev finančne pomoči v obliki nepovratnih sredstev.

Namen razpisa za dodelitev državnih pomoči – skupinske izjeme in državnih pomoči po Uredbi »de minimis« za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja v Mestni občini Koper  – je uresničevanje ciljev razvoja kmetijstva na območju Mestne občine Koper.

Rok za oddajo prijave na javni razpis je 9. marec 2018.

Gre za 62 tisoč evrov pomoči, od tega 10 tisoč za urejanje kmetijskih zemljišč, 8 tisoč evrov za projektne povezave z razvojem podeželja, 5 tisoč evrov za razvoj dopolnilnih dejavnosti, 25 tisoč evrov za kompleksne subvencije v kmetijstvu in 14 tisoč evrov za ukrepe za tehnično pomoč.

Pogoji za dodelitev sredstev, merila za izbor, upravičenci, rok in način prijave na razpis ter posamezni ukrepi, ki se sofinancirajo so razvidni iz razpisne dokumentacije, ki je na voljo v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, Verdijeva ulica 10, na sedežu Kmetijsko svetovalne službe Koper, Ulica 15. maja 17, Koper ter na spletni strani Mestne občine Koper www.koper.si.