DomovNaši krajiSNEŽNE RAZMERE: Ne pozabimo na varnost in preventivo!

SNEŽNE RAZMERE: Ne pozabimo na varnost in preventivo!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prav na prvi dan meteorološke pomladi je snežna odeja v Kopru priklicala pravo zimsko pravljico. Kljub veselju in evforiji nad pobeljeno pokrajino pa ne smemo pozabiti na varnost in preventivo.

V Marjetici Koper so zato že pred napovedano možnostjo sneženja dopolnili zaloge soli za posipanje. Ekipa, ki sestavlja zimsko službo, je v stalni pripravljenosti. Zimska služba se sicer izvaja med 15. novembrom in 15. marcem, 24 ur dnevno.

Marjetica Koper v okviru izvajanja zimske službe vzdržuje ceste in ulice v mestu in primestju. Gre za celotno območje koprskega mestnega jedra, Ankaran, Žusterno, Markovec, Semedelo, Olmo in Prisoje, Šalaro, Prade in druge ceste v upravljanju. Zimsko službo na preostalih delih obeh občin izvaja Cestno podjetje Koper (CPK).

“Kljub temu da to ni zakonska obveza na našem območju, je vedno priporočljivo namestiti zimske pnevmatike, saj se s tem vozniki izognejo številnim nevšečnostim na cesti, zlasti v primeru nenadnega sneženja. To niti ni redkost, saj je sneg v zadnjih 10 letih tudi pri nas že večkrat zapadel ,” še sporočajo iz Marjetice Koper.

Marjetica Koper sicer redno izvaja preventivne posipe cestišč z raztopino magnezijevega klorida in soli, vendar je na prvem mestu še vedno previdna in varna vožnja.

Kot nam je povedal vodja zimske službe na Marjetici Koper Robert Šircelj, so bile danes dežurne službe na terenu od ranega jutra z dvema enotama za posipanje in petimi poltovornimi vozili s katerimi so posipali ceste in pločnike. “To zimo smo do sedaj porabili približno 30 ton soli in 25 ton mešanice magnezijevega klorida in vode, je še dodal Šircelj.