DomovNaši krajiNUJNA ZOBOZDRAVSTVENA POMOČ: V Kopru nimajo težav

NUJNA ZOBOZDRAVSTVENA POMOČ: V Kopru nimajo težav

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Za primere nujne zobozdravniške pomoči ob koncih tedna in praznikih v Kopru deluje zobozdravstvena dežurna ordinacija v centru mesta med 8. in 12. uro. V izvajanje dežurne službe se vključujejo vsi zobozdravniki, vključeni v javno mrežo celotne območne enote ZZZS, pri vključevanju koncesionarjev pa nimajo težav.

Zobozdravstvena dežurna ordinacija v Kopru deluje v središču mesta, in sicer v prostorih Zdravstvenega doma Koper vsak dela prost dan med 8. in 12. uro. O času in lokaciji delovanja ambulante so bolniki obveščeni preko internetne strani ZD Koper, prav tako dobijo ustrezne informacije v Urgentnem centru Izola in na vseh kontaktnih številkah zdravstvenih domov tega območja.

V izvajanje dežurne službe, za katero je zadolžen ZD Koper, se sicer vključujejo vsi zobozdravniki, ki so vključeni v javno zdravstveno mrežo celotne koprske območne enote zavoda za zdravstveno zavarovanje, torej od Postojne, Sežane in Ilirske Bistrice do Izole in Pirana. Same občine k dežurni službi zobozdravstva ne prispevajo lastnih sredstev.

Foto: arhiv ekoper.si
Zobozdravniki koncesionarji so se dolžni vključevati v dežurstvo in pri tem nimajo težav. Tisti, ki tega ne želijo, so si sami uredili nadomeščanja večinoma z mlajšimi kolegi.

Prav tako v Kopru niso seznanjeni z morebitnimi pritožbami bolnikov, da ob koncih tedna ali praznikih ne morejo dobiti nujne zobozdravniške pomoči.