DomovNaši krajiNa obalni cesti kmalu tudi tuši, sanitarije in javna razsvetljava

Na obalni cesti kmalu tudi tuši, sanitarije in javna razsvetljava

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska občina namerava že v kratkem začeti z urejanjem rekreacijskih površin na obalni cesti med Žusterno in Izolo. Trenutno je v teku razpis za izbiro izvajalca, rok za prijavo je 26. maja.

Če bo šlo vse po načrtih, bo območje nekdanje obalne ceste med Žusterno in Izolo že to poletje pravi raj za kopalce, rekreativce in seveda turiste.

Mestna občina Koper je namreč držala dano obljubo in bo že v naslednjem mesecu nadaljevala s postopno ureditvijo tega območja.

Če bo šlo vse po načrtih, bo območje nekdanje obalne ceste med Žusterno in Izolo že to poletje pravi raj za kopalce, rekreativce in seveda turiste. Foto: arhiv ekoper.si

Vzpostavitvi novega prometnega režima, ki je na nekdanji regionalni cesti predvidel zgolj površine namenjene rekreaciji in druženju, bo tako v naslednji fazi sledila postavitev tušev, sanitarnega objekta, pitnikov ter potrebne urbane opreme, kamor sodijo klopi, koši za smeti in stojala za kolesa.  V okviru naložbe, ki se bo izvajala po sklopih, bo koprska občina uredila tudi javno razsvetljavo, s čimer bo omogočila uporabo površin tudi v večernih urah, celotno območje pa bo opremljeno še z videonadzorom.

V naslednji fazi sledi še ureditev kopalnih površin in dostopov v morje, za kar sta občini že pristopili k pridobivanju rešitev in potrebnih soglasij, poleg tega se dogovarjata tudi o tem, na kakšen način urediti dopolnitveno gostinsko ponudbo na omenjeni trasi.

Sočasno na koprski občinski upravi preučujejo tudi možnosti za ureditev prometa na odseku obalne ceste med naseljem Žusterna in Krožno cesto. Ena od teh je tudi vzpostavitev enosmernega prometa, s tem pa sprostitev dodatnih površin, namenjenih za varno kolesarjenje, tek in pešačenje, saj obstoječa trasa Parenzane na tem odseku ne zadošča potrebam in varnosti vseh udeležencev.

Vsekakor bo dokončna prometna ureditev usklajena s predstavniki krajevne skupnosti in željami tamkajšnjih prebivalcev.