DomovNaši krajiSTAVKA: Na Osnovni šoli Koper danes sprejeli dva otroka

STAVKA: Na Osnovni šoli Koper danes sprejeli dva otroka

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Starši osnovnošolcev v Slovenski Istri so v času današnje stavke na področju vzgoje in izobraževanja očitno uspeli poskrbeti za varstvo otrok. Na Osnovno šolo Koper sta tako danes prišla le dva drugošolca, za katera bodo čez dan poskrbeli. 

Stavko je podprla velika večina oz. več kot 90 odstotkov učiteljev na Osnovni šoli Koper in večina jih danes tudi stavka, nekaj učiteljev ter nekaj tehničnega in administrativnega osebja pa se je odločilo, da bodo danes vseeno opravljali delo, je za STA pojasnil ravnatelj Anton Baloh.

Ravnatelj Osnovne šole Koper Anton Baloh. Foto: ekoper.si

Šest zaposlenih strokovnih delavcev tako tudi danes opravlja svoje naloge, vključno s skrbjo za otroke, ki bi danes prišli na šolo. Po Balohovih besedah so danes sicer sprejeli le dva drugošolca, ki so ju starši pripeljali, ker doma nista imela varstva, zanju pa bodo čez dan poskrbeli in določili tudi dejavnosti tekom dneva.

Ob tem v koprski šoli danes dela kar nekaj tehničnega osebja in osebja v kuhinji, ki sicer podpirajo samo stavko in stavkovne zahteve, a jim že en neplačan dan pomeni veliko in si izostanka najbrž tudi ne morejo privoščiti, je še navedel Baloh.

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) s stavko zahteva višje plače za dva do tri plačne razrede, ovrednotenje razredniškega dela in višji regres za tiste z minimalno ali nižjo plačo.