DomovNaši krajiNa Trgu Brolo, Pobegovi ulici, Izletniški poti, Šmarjah in Hrvatinih brnijo gradbeni stroji

Na Trgu Brolo, Pobegovi ulici, Izletniški poti, Šmarjah in Hrvatinih brnijo gradbeni stroji

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V luči zagotavljanja večje prometne varnosti in na splošno izboljšanja življenjskega okolja, Mestna občina Koper tudi to jesen na različnih lokacijah izvaja dela s področja cestne infrastrukture in urejanja okolice.

Na Trgu Brolo bodo v okviru nujnih vzdrževalnih del uredili nove pločnike, menjali robnike, okoli dreves položili granitne kocke, zamenjali klopi ter preplastili cesto. Izvajalec, podjetje Grafist, bo naložbo, težko dobrih 194 tisoč evrov, zaključil predvidoma do konca meseca novembra. V prvi fazi bodo dela potekala na zahodnem delu trga, v tem času bo dvosmerni promet potekal po vzhodnem delu. Po zaključku prve faze pa se bo dvosmerni promet preusmeril na zahodni del.

Na Pobegovi ulici v mestnem jedru Kopra bodo preplastili cesto in uredili parkirišče, predvidoma do sredine novembra. Naložba znaša slabih 79 tisoč evrov, izvajalec pa je podjetje Grafist. V času obnovitvenih del bo na tem območju veljala popolna zapora prometa. Poleg naložbe Mestne občine Koper, bo na tem delu podjetje Elektro Primorska stanovalcem uredilo omrežje.

Na delu ceste na Izletniški poti v Žusterni se bo prav tako izvajala preplastitev, lotili pa naj bi se tudi ureditve pločnika. V času obnovitvenih del bo na tem delu postavljena popolna zapora prometa. Prometni režim na odcepu od Strme poti do Podbrežne poti bo spremenjen – enosmerni prometni režim bo namreč preurejen v dvosmerni. Naložba, vredna slabih 140 tisoč evrov naj bi bila sklenjena do konca meseca novembra. Izvajalec del bo podjetje Grafist.

Naložba v Šmarjah, v vrednosti dobrih 123 tisoč evrov, zajema preplastitev lokalne ceste skozi Šmarje (od sedeža Krajevne skupnosti do cestnega odcepa za Puče). Dela naj bi izvajalec Asfalti Ptuj zaključil, po njihovih zagotovilih, do konca tega meseca.

V Hrvatinih bo v sklopu obnovitvenih del urejena preplastitev ceste in odvodnjavanje v delu od krožišča v centru Hrvatinov do krožišča s slemensko cesto. Naložbo v višini 115 tisoč evrov izvaja podjetje CPK, dela pa naj bi bila sklenjena do konca novembra.