DomovNaši krajiNEPROFITNA STANOVANJA V MOK: Jutri zaključek zbiranja vlog

NEPROFITNA STANOVANJA V MOK: Jutri zaključek zbiranja vlog

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski javni stanovanjski sklad bo jutri zaključil z zbiranjem vlog za dodelitev neprofitnih stanovanj. V razpisu je predvidenih približno 180 neprofitnih stanovanj na različnih lokacijah na območju koprske in ankaranske občine, ki jih bodo upravičencem oddali v najem v letih 2018 in 2019. 

Končno število stanovanj, namenjenih za oddajo, je sicer odvisno od števila izpraznjenih in na novo zgrajenih oziroma kupljenih stanovanj na trgu, v katere se bodo lahko novi stanovalci vselili v letih 2018 in 2019. Kot so pojasnili na Javnem stanovanjskem skladu Mestne občine Koper naj bi bilo teh stanovanj skupaj približno 180, vsekakor pa jih bo vsaj 25.

Z rdečo barvo je označeno območje bodoče neprofitne gradnje (cca 150 neprofitnih stanovanj) med Mercatorjevim hipermarketom in že zgrajenimi neprofitnimi stolpiči nad Dolinsko cesto. Foto: JSS MOK

“Predvidena stanovanja bodo na različnih lokacijah po Mestni občini Koper in občini Ankaran (cca 25 do 30 obstoječa izpraznjena neprofitna stanovanja) in cca 150 neprofitnih stanovanj nad Dolinsko,” nam je ob izidu razpisa pojasnil direktor Javnega stanovanjskega sklada MOK, Goran Malenić. 

Pogoji za prijavo na razpis so določeni v 9. členu Pravilnika o dodeljevanju neprofitnih stanovanj. »Poleg socialnih kriterijev bodo dodatnih točk deležni tudi: mlade družine do 35 let, osebe z neprekinjenim stalnim bivanjem od rojstva v MOK ali občini Ankaran, prosilci, ki so bili udeleženi na prejšnjih razpisih za neprofitna stanovanja (2005, 2006, 2012), invalidi, dodatne točke pa prinašata tudi zaposlenost in delovna doba,« še dodaja direktor koprskega stanovanjskega sklada.

Vloge s prilogami in z dokazilom o plačani upravni taksi bo sprejemala sprejemna pisarna MOK do vključno 4. oktobra, prosilci pa lahko vlogo oddajo do navedenega datuma tudi priporočeno po pošti na naslov občinskega stanovanjskega sklada.