DomovNaši krajiV Zavetišču za brezdomne osebe Koper bodo obeležili svetovni dan brezdomstva

V Zavetišču za brezdomne osebe Koper bodo obeležili svetovni dan brezdomstva

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na svetovni dan brezdomstva in duševnega zdravja, ki ga obeležujemo 10. oktobra, bodo v Zavetišču za brezdomne osebe Koper pripravili dan odprtih vrat. Brezdomci iz vse Slovenije se bodo letos združili pod sloganom “Od stiske do rešitve”.

“Za Rdeči križ Slovenije – območno združenje Koper, predvsem pa za naše brezdomce, bo ta dan zelo poseben, saj nam je Mestna občina Koper zagotovila sredstva za 24-urno delovanje zavetišča, kar za naše brezdomce pomeni, da jim ni treba zapuščati naših prostorov od 15. do 19. ure,” nam je zaupala predsednica RKS-OZ Koper Irena Sirotič Dobrila in dodala:“Na dan brezdomstva in duševnega zdravja vas prav vse vljudno vabimo na dan odprtih vrat, ki bo potekal 10. oktobra, med 12. in 15. uro v Zavetišču za brezdomne osebe Koper, kjer bomo obiskovalcem predstavili naše aktivnosti.”

Irena Sirotič DobrilaFoto: arhiv eKoper

Za obiskovalce bodo pripravili tudi skupno druženje ter v znak solidarnosti in prevzemanja skupne odgovornosti za boljše življenje brezdomcev in oseb s težavami v duševnem zdravju, simbolično razbijali predsodke in si izmenjali predloge za izboljšanje obstoječe problematike.

Pozabili pa niso niti na pogostitev, saj bodo za vse obiskovalce pripravili polento z odličnim golažem.

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer v družbi brezdomca Sergeja Pečarja, ki je ustvaril zgornjo umetnino. Na svetovni dan brezdomstva boste lahko tudi vi dobili kakšen zanimiv izdelek, ki so ga naredili brezdomci. Foto: arhiv eKoper

Ker so nekateri brezdomci zelo ustvarjalni, si boste na ta dan lahko izbrali tudi kakšnega od njihovih izdelkov, ki ga boste lahko izmenjali za različne artikle, ozimnico ali higienske pripomočke.